Бившият началник на полицията в Пловдив старши комисар Васил Костадинов

...
Бившият началник на полицията в Пловдив старши комисар Васил Костадинов
Коментари Харесай

Полицейският шеф, отстранен след убийството в Цалапица: МВР министърът ме уволни неправомерно

Бившият шеф на полицията в Пловдив старши комисар Васил Костадинов твърди, че е уволнен от поста си, до момента в който е бил в болнични. Днес пловдивският административен съд насрочи за 12-ти февруари съвещанието, по което ответник е министърът на вътрешните работи.
Адвокатите на Костадинов желаеха измежду доказателствата по делото да се включи и излязлото преди дни правосъдно решение, което разгласи за нелегално наложеното на комисаря дисциплинарно наказанание „ Мъмрене “ след акцията в локален клуб, при която клиентите бяха събличани и претърсвани за опиати, предава Българска национална телевизия.
Тогава санкции от министъра получиха шефът и зам.директорът на регионалната дирекция.
Според административните съдии обаче, двамата са спазили процедурите, а Костадинов даже не е имал опция да се отбрани персонално, каквото е наложителното условие на закона. Според бранителите на някогашния полицейски шеф това е следващо доказателство за ненакърнената му професионална известност.
В отговор юристите- представители на Министерство на вътрешните работи през днешния ден входираха в съда експертно решение на ТЕЛК, с което се анулира болничния лист, публикуван на Васил Костадинов.
Очаква се до идващото правосъдно съвещание да има мнение на НЕЛК по отношение на легитимността на болничните на някогашният полицейски шеф.
Васил Костадинов бе отхвърлен от поста си на 13-ти октомври след разкритията по убийството на Димитър Малинов в Цалапица. Тогава дружно с него с постовете си се разделиха и началникът на полицейското ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев и подчиненият му проверяващ Дамян Капов.
В последните дни на декември на първа инстанция административният съд разгласи за нелегално и уволнението на полицейския шеф на Стамболийски.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР