Бившият началник на КАТ Тенчо Тенев не знае кой е

...
Бившият началник на КАТ Тенчо Тенев не знае кой е
Коментари Харесай

Работодателите да връчат фишовете от КАТ?

Бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев не знае кой е измислил концепцията работодателите да връчват санкции на чиновниците си, които ръководят коли. Какво пречи да се вкарат в системата на КАТ, че за този автомобил има санкция, която би трябвало да се заплати преди да премине автомобилът на механически обзор, запита Тенев в студиото на БиТиВи.

Според него най-хубавото, което би трябвало да се направи е да се провеждат всички общински и държавни служби, с цел да стартират да се заплащат санкциите от КАТ.

Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи дефинира като екзотична концепция, която граничи с парадокса предлагането на финансовия министър Асен Василев работодателите да връчат санкциите на чиновниците си. Какво ще се случи, в случай че работодателят не връчи фиша или акта на служителя си, който е нарушил Закона за придвижване по пътищата? Това са хрумвания, които не са премислени и не са работещи, разкритикува Арабаджиев.

По думите му извънредно време е да има електронна идентификация на всички, които имат шофьорски книжки, с цел да може да се търсят и да се им връчват санкциите.

Илия Тодоров от Българската асоциация на потърпевшите при произшествия добави, че няма смисъл да се усилва размера на санкциите, в случай че не се заплащат. Задължение е на страната да връча фишовете и актовете на нарушителите, а не работодателите да го вършат, разяснява Тодоров.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР