Бившият МВР шеф Калин Стоянов начело на листа на “ДПС-Ново

...
Бившият МВР шеф Калин Стоянов начело на листа на “ДПС-Ново
Коментари Харесай

Пеевски няма да се бори с Доган в Кърджали

Бившият Министерство на вътрешните работи началник Калин Стоянов отпред на листа на “ДПС-Ново начало ”
Няколко знакови фигури от ПГ на Движение за права и свободи водят по две листи

Стоянов щял да разобличава хората с “фалшив морал ”

Лидерът на “ДПС-Ново начало ” Делян Пеевски няма да бъде лидер на листа в Кърджали против Ахмед Доган, който по информация на “Труд news ” ще бъде лидер на “Алианс за права и свободи ” там. “Новото начало ” в крепостта на Движение за права и свободи ще оглави сегашният кмет Ерол Мюмюн.

Пеевски, който е и ръководител парламентарната група на Движение за права и свободи в сегашния парламент, застава отпред в две области - Благоевград и Хасково, излиза наяве от регистрацията на “Ново начало ” в РИК-овете в цялата страна.

Бившият вътрешен министър Калин Стоянов, който бе ябълката на раздора при съставянето на втория длъжностен кабинет “Главчев ”, също е част от листите и то на избираеми места. Припомняме, че още преди седмици, до момента в който Стоянов към момента бе Министерство на вътрешните работи началник, Пеевски го предложения да взе участие от името на партията му. В последна сметка към този момент е публично - някогашният топ служител на реда ще води листата в София-област, както и ще бъде втори в Бургас. Във фейсбук Стоянов показва, че щял да разобличава хората, които “предлагат подправения си морал и опаковат тежките си зависимости с несъществуващи правила ”. Тук той засяга ППДБ, на които по думите му обратно във времето отказал политически назначения. Стоянов прикани за поддръжка и сътрудниците си от вътрешното ведомство, както и всички жители, удовлетворени от работата му като министър.

Няколко от знаковите лица от Движение за права и свободи, останали около Пеевски, оглавяват по 2 листи. В лидерския 25 МИР София, както и в Пазарджик лидер ще бъде Искра Михайлова.

Йордан Цонев пък застава отпред във Варна и Велико Търново. “ДПС е едно и това е “ДПС-Ново начало ”, съобщи Цонев от старопрестолния град. И добави, че листата там е доста “добра и уравновесена ”. Основна цел на дългогодишния народен представител е „ да работи за хората, града и района ”.

Халил Летифов също повежда две листи - тази в Стара Загора и в Смолян. Заместник-председателят на ПГ на Движение за права и свободи в 50-то Народно събрание и член на ЦОБ Хамид Хамид е лидер в Шумен и Силистра.

Същевременно другото крило в Движението за права и свободи - това към почетния ръководител Ахмед Доган, към момента е в развой на редене на листи. По информация на “Труд news ” Доган ще води в бастиона Кърджали и в още един регионален град. Самият той се яви обществено за първи път от години, като в четвъртък посети централата на Движение за права и свободи на столичния бул. “Ал. Стамболийски ”, където дружно с партийния актив започнаха да подреждат листите на “Алианс за права и свободи ”, както ще се яви ДПС-Доган на изборите след решението на Върховен административен съд в интерес на Пеевски. Почетният ръководител обаче по този начин и не направи изказване пред чакащите го часове подред медии.

Председателят на Движение за права и свободи Джевдет Чакъров обаче даде обещание - Доган ще приказва обществено откакто завърши процесът по редене на листи. По думите му почетният ръководител бил в “перфектна форма и доста положително здравословно положение ” и ще вземе интензивно присъединяване в акцията на “истинското Движение за права и свободи ”.

Припомняме, че в събота и ГЕРБ оповестиха публично листите си, като партийният водач Бойко Борисов ще води на две места - в лидерския 25 МИР София и в Пловдив-град. Съперник там ще му бъде по всяка възможност и Кирил Петков, съпредседател на ППДБ, въпреки и да се завъртя и името на Николай Денков. И. ф. на ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров също ще се бори за националния избор в този регион, там ще се пусне и водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР