Бившият младши партньор на Пол Манафорт - Рик Гейтс, заяви

...
Бившият младши партньор на Пол Манафорт - Рик Гейтс, заяви
Коментари Харесай

Гейтс заяви, че е работил и за Порошенко – Киев го опроверга

Бившият младши сътрудник на Пол Манафорт - Рик Гейтс, съобщи пред федералния съд, че в Украйна двамата са работили и за сегашния президент Петро Порошенко, съобщи Би Би Си.

Припомняме, той е очевидец по делото против Манафорт в границите на следствието на спецпрокурора Робърт Мълър за съветската интервенция в американските избори. Процесът стартира на 31 юли.

В отговор на въпрос на обвиняването, Гейтс съобщи, че с Манафорт са работили в Украйна до 2014 година Той твърди, че през 2014 година са правили консултантски услуги по време на локалните и на президентските избори, и за малко време са работили за настоящия президент Петро Порошенко. Гейтс обаче не назова нито съответен времеви интервал, нито при какви условия са работили. Липсват и документи, които да потвърждават сходно съдействие.

Непосредствено по-късно от администрацията на Петро Порошенко обявиха, че в никакъв случай не е са работили с компанията на Манафорт.

" Екипът на Петро Порошенко в никакъв случай не си е сътрудничил нито с Пол Манафорт, нито с негови хора. " - акцентират от президентския пресцентър, като показват, че са отправяни сходни оферти, само че те даже не са били обсъждани като опция.

Пред съда Гейтс означи, че схваща последствията от предоставяне на лъжесвидетелски показания.

Преди това той призна, че в с Манафорт са работили за проруски политици и олигарси в Украйна. Основно те са били ангажирани с някогашния президент Виктор Янукович и неговата Партия на районите.
За осъществяваните в Украйна " съвещания " Манафорт е получил над 60 милиона $.

Гейтс призна още, че дружно със старшия си сътрудник е укривал постъпленията. Двамата имат сметки в 15 задгранични банки. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР