"Бившият министър вече се върна в министерството. Той е човек

...
"Бившият министър вече се върна в министерството. Той е човек
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Ще намерим виновните за трагедията край Своге и те ще си понесат наказанието


"Бившият министър към този момент се върна в министерството. Той е човек с насъбран опит и пълномощия, които би трябвало да се употребяват. Ресорът му е благоустройство, геозащита, ВиК. Аз съм прагматичен човек и считам, че за мястото би трябвало да се откри подобаващия човек, а той е подобен. " Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в утринния блок на БТВ „ Тази заран ".

"МРРБ има добър и способен екип. Личната виновност е нещо друго от поемането на политическа отговорност. Приемам всевъзможни хрумвания от целия екип, само че решенията ги взимам аз. Аз съм подготвена да нося, своята и политическа и морална отговорност ", разяснява още тя.

"Дано в никакъв случай повече да не се случват такива произшествия. Фирмата, която дава отговор за пътя към Своге, към този момент преасфалтира сектора. Все още тече одитна инспекция, след края ѝ ще оповестим резултатите. Нека да изчакаме. Гаранцията на този път изтича в края на тази година. Много беше изговорено по тематиката ", съобщи още Аврамова. Според нея ще има решение, което да откри отговорните и те ще си понесат наказването, тъй като нещастието е огромна.

"10 са подписаните контракти с „ Джи Пи Груп ", по два от тях тече инспекция намясто от ръководещия орган ", разяснява по друга настояща тематика районният министър. "Съмненията, които има към „ Джи Пи Груп ", занапред ще бъдат разследвани. В момента тече процедура, която не е приключена - за строителството на тунел „ Железница ". Имаме обжалване, което мина през Комисия за защита на конкуренцията, там е отхвърлена жалбата, само че чакаме да забележим дали ще има обжалване във Върховен административен съд. Ако административният съд удостовери решението на комисията, би трябвало да предложим на „ Джи Пи Груп " да подпише контракт. Тогава „ Джи Пи Груп " би трябвало да подава своя отвод от сключване на контракт и в случай че го направи, по процедура би трябвало да предложим на втория в класирането да подпише ", разяснява Аврамова и уточни, че чака отхвърли на „ Джи Пи Груп "от строителството на тунел „ Железница ", както беше оповестено от самите тях. Министърът разяснява, че не чака закъснение в строителството на тунела.

"Очаквам 2023 година, както е по проект, да приключим със градежа на автомагистрала „ Струма ". В момента се строи Лот 3.1, който е подготвен на 30%. Вървят в период дейностите ", уточни тя и посочи, е секторът е от Благоевград до Крупник, където бяха археологическите разкопки ", разяснява тя. В допълнение изясни, че АПИ разпорежда планиране за консервация на откритото. Тези, които е предписал експертният съвет, ще бъдат изместени. Според думите на министър Аврамова се чака Лот 3.3 от Кресна до Сандански да бъде завършен с пет месеца предварително. "В момента текат последните строителни действия. Очаквам за Коледа тази права да бъде пусната ", сподели още Петя Аврамова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР