Бившият министър Радостин Василев (екс-ИТН) не успя да събере мнозинство,

...
Бившият министър Радостин Василев (екс-ИТН) не успя да събере мнозинство,
Коментари Харесай

Радостин Василев не успя да оглави Спортната комисия: БСП намекна натиск от страна на Радев

Бившият министър Радостин Василев (екс-ИТН) не съумя да събере болшинство, с цел да стане ръководител на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

Номинацията му се оказа изненадващо неприемлива за депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Възраждане и Български напредък, които другояче гласоподаваха напълно " за " останалите претенденти за членове и ръководители на комисии.

Василев беше номиниран за началник на Спортната комисия от Политическа партия, само че Движение за права и свободи реши да излъчи негов съперник - Халил Летифов.

Нито един от двамата не събра нужното болшинство: за Василев гласоподаваха 93 депутати, а за Летифов - 99.

" Български напредък " се пробваха да се възползват от случая и да повдигнат някогашния длъжностен състезателен министър Даниела Дашева за ръководител.

Те обаче сами се отхвърлиха от номинацията минути по-късно, откакто ГЕРБ ги предизвестиха, че се скапва авансово контрактуваното числово систематизиране на председателските места, и намекнаха, че ще изискат отдръпване на Стефан Янев като началник на Антикорупционната комисия.

Спорът към избора на другояче не изключително значителната комисия избухна още при започване на съвещанието, когато Политическа партия се оплакаха от " външен " напън против кандидатурата на Василев, без да показват източника.

Според Андрей Гюров разпределението към този момент е било контрактувано в сряда, само че късно вечерта в Политическа партия са научили, че Спортната комисия минава към Движение за права и свободи.

Депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков обаче " подсказа ", че спорът се дължи не на противоречие от страна на парламентарните групи - а от страна на президента Румен Радев.

Преди дни Радостин Василев подаде сигнал против служебния състезателен министър Весела Лечева за спор на ползи.

Тома Биков по-късно заплаши " да се занимае " с Радостин Василев в качеството си на член на Антикорупционната комисия в 48 Народно събрание, с цел да ревизира " какво е правил той в спорта ". Пред Нова ТВ Биков дефинира като " безусловно скандална и неприемлива " кандидатурата на някогашния министър.

Засега Спортната комисия остава без ръководител. Според Йордан Цонев (ДПС) - в това " няма драма ", защото още няколко комисии към момента не са разпределени сред парламентарните групи поради вътрешни разногласия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР