Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан беше прострелян в крака

...
Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан беше прострелян в крака
Коментари Харесай

Бившият премиер на Пакистан Имран Хан е ранен след покушение

Бившият министър-председател на Пакистан Имран Хан беше прострелян в крайници в град Вазирабад, на близо 200 км от столицата Исламабад, когато неговият антиправителствен протестен ескорт беше атакуван в източната част на страната в " очевиден опит за ликвидиране ", предава Ройтерс.

Няколко други участници в митинга са били ранени, а министърът на информацията сподели, че един обвинен е задържан. Член на партията на Хан сподели, че има известия, че един човек е бил погубен.

Местните медии демонстрираха фотоси на Хан, махащ на множеството, откакто беше изведен от автомобила си след стрелбата и беше откаран в болница в Лахор.

Пакистан има дълга история на политическо принуждение. Бившият министър-председател Беназир Бхуто беше убита през декември 2007 година при нахлуване с оръжие и бомба след осъществяване на избирателен протест в град Равалпинди.

В същия град нейният татко и някогашен министър-председател Зулфикар Али Бхуто беше обесен през 1979 година, откакто беше свален от власт посредством боен прелом.

Президентът на Пакистан Мохамад Зия Ул Хак загина при самолетна злополука през 1988 година, при която имаше съществени подозрения за терористичен акт.

Съпартиецът му на Хан, Файсал Джавед, който също беше ранен, сподели пред Geo TV от болничното заведение: " Няколко наши сътрудници са ранени. Чухме, че един от тях е мъртъв. "

Премиерът Шехбаз Шариф осъди стрелбата и подреди неотложно следствие.

Откакто беше свален през април след избор на съмнение, Хан започна да организира антиправителствени митинги в Пакистан.. Хан планираше да поведе кортеж от коли постепенно на север по Големия магистрален път към Исламабад, привличайки поддръжка по пътя, преди да влезе в столицата.

" Искам всички Вие да участвате. Това не е за политика или персонална полза, или за събаряне на държавното управление... това е с цел да донесем същинска независимост на страната ", сподели Хан във видеообръщение в навечерието на протеста
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР