Бившият министър-председател на Италия Матео Ренци ще подаде оставка от

...
Бившият министър-председател на Италия Матео Ренци ще подаде оставка от
Коментари Харесай

Матео Ренци подава оставка като секретар на Демократическата партия

Бившият министър-председател на Италия Матео Ренци ще подаде оставка от поста секретар на Демократическата партия след провалянето на парламентарните избори, оповестиха организация АНСА и Ройтерс, както и обществената телевизия „ Рай “.

 © Българска телеграфна агенция / Архив  От нашия делегат: Политическа невъзможност в Италия след парламентарните избори От нашия делегат: Политическа невъзможност в Италия след парламентарните избори
Триумф за популистите, а досегашните ръководещи от Демократическата партия претърпяха цялостен провал. Лъвският къс от италианския избор печели популисткото...

Говорителят на Матео Ренци отхвърли да има информация за това, само че означи в туитър, че някогашният министър-председател ще направи изказване в 17 ч. италианско време.

След изборите в Италия се сътвори политическа невъзможност, тъй като нито една от партиите не съумя да завоюва заветните 40% поддръжка, с цел да образува болшинство, съобщи пратеникът на Българска национална телевизия в Рим Александър Марков. Партията на Ренци, която беше в ръководството през последните 5 години, несъмнено, е главният губещ на изборите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР