Бившият министър-председател акад. Николай Денков и бившият министър на външните

...
Бившият министър-председател акад. Николай Денков и бившият министър на външните
Коментари Харесай

Топла раздяла: Габриел и Денков с искрена прегръдка на сбогуване

Бившият министър-председател акад. Николай Денков и някогашният министър на външните работи и вицепремиер Мария Габриел се прегърнаха по време на церемонията за предаване и приемане на властта.
 денков габриел БГНЕС
Служебният кабинет на Димитър Главчев встъпи публично в служба във вторник. С топлата прегръдка двамата още веднъж засвидетелстваха отличните връзки между тях и сътвориха подстрекателство, че вратата за договаряния и за работа заедно  към момента е отворена. Ето и какви бяха връзките им през миналите месеци:
 Мария Габриел Николай Денков Българска телеграфна агенция

 Мария Габриел Николай Денков БГНЕС
Припомняме, че през юни предходната година  Народно събрание гласоподава и поддържа ротационен кабинет " Денков - Габриел " , а държавното управление постави клетва. Договорката бе след девет месеца да има ротация - Габриел да бъде министър председател, а Денков външен министър.

През интервала на ръководство, до момента в който Денков бе министър председател, а Габриел външен министър, двамата резервираха положителния звук между тях. Двамата постоянно са споделяли пред медиите, че имат отлична връзка и градивен разговор. Денков и Габриел пътуваха дружно по време на работни визити в чужбина, участваха дружно на разнообразни събития и организираха изказвания дружно.
 Николай Денков и Мария Габриел БГНЕС

 Денков Габриел ротация Българска телеграфна агенция
През десетте месеца те нито един път не са имали напрежение между тях. 
 Министерски съвет Денков и Габриел БГНЕС
Ротацията трябваше да се случи през март тази година. По време на договарянията сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС имаше напрежение сред двете обединения, само че Денков и Габриел от самото начало резервираха положителните си връзки. 

Припомняме, че няколко дни преди публично да предадат властта, двамата участваха и на символичното отваряне на границата, във връзка приемането на България в Шенген по въздух и вода. Денков и Габриел бяха изправени един до различен.

Как ще се развият връзките им - следва да разберем. Топлата прегръдка затвърди, че двамата най-вероятно не престават да се схващат и оставят опция за работа дружно.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР