Бившият министър на здравеопазването Петър Москов отива на съд заради

...
Бившият министър на здравеопазването Петър Москов отива на съд заради
Коментари Харесай

Петър Москов отива на съд заради бартера с ваксини с Турция

Бившият министър на опазването на здравето Петър Москов отива на съд поради българо-турски бартер с ваксини. Прокуратурата внесе в Специализирания углавен съд обвинителния акт против Москов, някогашния му заместител Адам Персенски и трима чиновници на компания " Бул Био ". 
Москов отива на съд, поради дарението от турското здравно министерство от лятото на  2015  година  на ваксини, които не са позволени за приложимост у нас. Става дума за 100 хиляди дози  детски „ Пентаксим " и 100 хиляди дози ваксина за „ Хепатит Б “.  Освен имуществена вреда от близо 326 000 лв., прокуратурата е показала в обвинителния акт и неимуществена - основало се е  съмнение в престижа на Министерството на здравеопазването за реализиране на ефикасен надзор по отношение на упражняваната лекарствена политика и съмнение у жителите към изгодата от имунизиране на деца.
Той има и обвинявания, че е улеснил подписване на неизгодна договорка с „ Бул Био " за подаяние на 5 милиона дози ваксини БЦЖ и в неупражнен надзор върху лица, на които е предоставено ръководството на публично имущество. На съд отиват и заместникът на Петър Москов в кабинета " Борисов 2 " като негов помощник и трима чиновници на " Бул Био " за занемареност и неизгодна договорка.            
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР