Бившият министър на здравеопазването и депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС

...
Бившият министър на здравеопазването и депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Ангелов отрече да има злоупотреби при ремонти в „Александровска“ болница

Бившият министър на опазването на здравето и народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов на брифинг в Народното събрание отхвърли изказвания за злоупотреби при възлагане на поправки в " Александровска " болница , до момента в който той е бил неин шеф, и изнесе информация за престъпления от настоящия шеф.

В общественото пространство се популяризира информация от Групово дело " Национална полиция ", в която има погрешни изказвания за злоупотреби по отношение на възлагането на поправки в " Александровска " болница , по времето, когато бях неин шеф - това е следващият спешен политически пи ар на Бойко Рашков ", разяснява някогашният здравен министър.

Той заяви, че на въпрос на сътрудника му Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС) към министъра на опазването на здравето е получена информация за консултантски контракти, подписани от сегашния шеф на лечебното заведение с юридически лица. Даде за образец контракт с адвокатско сдружение на стойност 3000 лева за 20 работни часа на месец, а над избраното за месеца време - в допълнение по 234 лева за отработен час. " Има други четири контракта с разнообразни сдружения за енергийно проучване на постройките, всеки на стойност над 35 хил.лв. ", добави Костадин Ангелов.

По думите му това потвърждава развой на делене на публични поръчки , ето за какво той е изпратил писмо до министъра на опазването на здравето, който на собствен ред е назначил одит. В одитния отчет се споделя, че въпросните четири контракта съставляват повсеместен развой, включващ обособени стадии, и надлежно общата стойност на четирите контракта възлиза на над 143 хиляди лева с Данък добавена стойност, уточни депутатът. Общата стойност на тези контракти, без Данък добавена стойност, попада в праговете на член 20, алинея 3 т. 1 от Закона за публичните поръчки и изисква провеждането на поръчка посредством събиране на оферта с публикация или покана до избрани лица, добави той. Изложеното значи, че възложителят е позволил делене на поръчката по реда на закона, с което не са спазени редица членове, цитира умозаключение на одитния орган Ангелов. Освен това било открито и позоваване на анулирани законови текстове, с цел да се вземат, съгласно него, пари от лечебното заведение.

През февруари т.г. с входящ номер той е уведомил Министерство на вътрешните работи за одитния отчет, само че досега министър Бойко Рашков мълчи, по думите на Ангелов, за тези престъпления. Очаквам същата персонална ангажираност, жар в дейностите на министър Рашков, с цел да предприеме незабавни дейности по тези престъпления,  разяснява някогашният здравен министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР