Бившият министър на здравеопазването д-р Евгений Желев е починал вследствие

...
Бившият министър на здравеопазването д-р Евгений Желев е починал вследствие
Коментари Харесай

ОГРОМНА ТРАГЕДИЯ! При нелеп инцидент ЗАГИНА бившият министър на здравеопазването Д-Р ЕВГЕНИЙ ЖЕЛЕВ

Бившият министър на опазването на здравето доктор Евгений Желев е умрял в резултат на случай.

Д-р Евгений Желев е бил затиснат от трактор в Старозагорска област. Инцидентът е станал през днешния ден в обедните часове.

Бившият здравен министър Евгений Желев е роден на 22 юли 1957 година в Стара Загора. Завършил е Висшия медицински институт в Пловдив.

Преминава курс по мениджмънт на опазването на здравето във Вашингтон, Съединени американски щати. Два мандата е кмет на Стара Загора (16 октомври 1999-26 ноември 2007). От 20 март 2008 година е назначен за ръководител на Държавната организация за българите в чужбина.

С декрет на президента Георги Първанов от 22 март 2008 година е назначен за Съветник по развиването на районната политика.

След това става министър на опазването на здравето (24 април 2008 г.-27 юли 2009 г.) и депутат от Българска социалистическа партия "Коалиция за България " в 41-вото Народно заседание (14 юли 2009 г.-14 март 2013 г.).

През 2013 година става шеф на втората по величина частна болница в България – МБАЛ "Софиямед " в София.

Д-р Желев е джентълмен на френския Орден за заслуги – най-високото отличие на Френската република, след Ордена на почетния легион. Носител на съветския медал "Петър I втора степен " за персонален принос и заслуги в укрепването на българо-руските взаимоотношения.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР