Бившият министър на здравеопазването д-р Евгений Желев е починал вследствие

...
Бившият министър на здравеопазването д-р Евгений Желев е починал вследствие
Коментари Харесай

Почина бившият здравен министър д-р Евгений Желев, затиснат от трактор

Бившият министър на опазването на здравето доктор Евгений Желев е умрял в резултат на случай, заяви „ Фокус “.

Д-р Евгений Желев е бил затиснат от трактор в Старозагорска област. Инцидентът е станал през днешния ден в обедните часове.

" Пиша това и ръцете ми треперят.... Днес си отиде един огромен Човек - наш кмет, водач, наш другар... Д-р Евгений Желев, ти направи доста за Стара Загора! Доказа, че не партиите имат значение, а хората!Направи по този начин, че да останеш в историята на града и направи по този начин, че хората да те обичат! Поклон пред паметта ти, докторе! Никога няма да те забравим! ", заяви за случилото се в персоналния си профил във фейсбук кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Евгений Желев е роден на 22 юли 1957 година в Стара Загора. Завършил е Висшия медицински институт в Пловдив. Преминава курс по мениджмънт на опазването на здравето във Вашингтон, Съединени американски щати. Два мандата е кмет на Стара Загора (16 октомври 1999-26 ноември 2007). От 20 март 2008 година е назначен за ръководител на Държавната организация за българите в чужбина. С декрет на президента Георги Първанов от 22 март 2008 година е назначен за Съветник по развиването на районната политика. След това става министър на опазването на здравето (24 април 2008 г.-27 юли 2009 г.) и депутат от БСП/ „ Коалиция за България “ в 41-вото Народно заседание (14 юли 2009 г.-14 март 2013 г.). През 2013 година става шеф на втората по величина частна болница в България – МБАЛ „ Софиямед “ в София. Бил е член на Висшия съвет на Българска социалистическа партия. Член на Националния съвет на АБВ.

Д-р Желев е джентълмен на френския Орден за заслуги – най-високото отличие на Френската република, след Ордена на почетния легион. Носител на съветския медал „ Петър I втора степен “ за персонален принос и заслуги в укрепването на българо-руските взаимоотношения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР