Бившият министър на вътрешните работи на Северна Македония - Гордана

...
Бившият министър на вътрешните работи на Северна Македония - Гордана
Коментари Харесай

Северна Македония: Бивша министърка влезе в затвора

Бившият министър на вътрешните работи на Северна Македония - Гордана Янкуловска, в пандиза Идризово поради присъединяване си в аферата " Танк " за пазаруване на първокласен " Мерцедес С-600 " за премиера-беглец Никола Груевски. Тя беше наказана на четири години отнемане от независимост, съобщи БГНЕС.

До момента Янкуловска е изчерпала всички законови средства, с цел да отсрочи изтърпяването на присъдата си по делото " Танк ".

Решението за изтърпяване на присъдата идва след отменяне на настояването на Янкуловска към Върховния съд да допусне изключително разглеждане на решението на Апелативния съд в Скопие за противозаконната покупка на " Мерцедес С-600 " в размер на 600 хиляди евро.

Лимузината беше купена по искане на тогавашния министър председател Никола Груевски , който след това избяга от страната и в този момент е в Унгария.

Освен Янкуловска, по същото дело бяха приети за отговорни и Джоко Поповски (който към този момент излежава присъдата си в затвора) и Никола Груевски . Експремиерът беше наказан на 2 години затвор.

Срещу Янкуловска има още две каузи в Наказателния съд в Скопие - за " корист със служебното състояние ". Изходът от тези каузи е неразбираем, само че в случай че бъде приета за отговорна по тях, може да остане задълго зад решетките.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР