Бившият министър на вътрешните работи на Полша Мариуш Камински бе

...
Бившият министър на вътрешните работи на Полша Мариуш Камински бе
Коментари Харесай

Арестуваха бивш министър на вътрешните работи на Полша

Бившият министър на вътрешните работи на Полша Мариуш Камински бе задържан и разгласи гладна стачка в пандиза. Политикът от националконсервативната партия „ Право и правдивост “ стачкува против присъдата си и твърди, че я счита за политическо възмездие.

През декември Камински и различен политик от ПиС бяха наказани на две години затвор от Варшавския областен съд за корист със служебно състояние. Когато във вторник трябваше да стартира осъществяването на присъдата си, той беше признат от полския президент Анджей Дуда, който също е от ПиС. Наложи се полиция да влезе в резиденцията и да арестува политика от ПиС.

Полският президент подлага на критика управляващите

Дуда осъди дейностите на силите за сигурност. Той е надълбоко шокиран от " усърдието и бруталността " на управляващите " в юридически, физически и медиен проект ", съобщи полският президент във Варшава. Той уточни и че няма да се успокои, до момента в който двамата политици от ПиС не бъдат освободени. И двамата явно са били " почтени хора ", сподели Дуда.

Производството против двамата политици е концентрирано върху спекулация, разкрита през 2007 година Твърди се, че антикорупционният орган, ръководен по това време от Камински, съзнателно е провел случай на корупция, с цел да дискредитира тогавашния министър на земеделието Анджей Лепер. През 2015 година Дуда помилва и двамата след първичния правосъден развой. Върховният съд обаче разгласи това опрощение за нелегално, защото по това време към момента тече процесът. Дуда неведнъж е подчертавал, че съгласно него помилването към момента е годно.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР