Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов, който е кандидат

...
Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов, който е кандидат
Коментари Харесай

МВР пусна запис на среща на Младен Маринов с криминално проявени

Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов, който е претендент за народен представител от ГЕРБ, се е срещал с престъпно проявени лица, приблежени до Димитър Желязков - Очите и Николай и Красимир Маринов, наричани Маргините. Запис от тази среща, която се е състояла през 2005 година в Слънчев бряг, беше показан по време на брифинг в Групово дело " Национална полиция ", заяви.

На срещата са участвали ММА боецът Станислав Недков – Стъки и притежателите на охранителна компания " Делта секюрити гард ".

В момента полицията прави инспекция по какъв метод автомобил на компанията " Изамет " от следствието " Осемте джуджета " е станала благосъстоятелност на дъщерята на някогашен министър на вътрешните работи. Записът на срещата на Младен Маринов с доближени на Маргините и Очите е декласифициран и е част от тази инспекция.

" След потегляне от дискотеката колите са спрени от полицейски патрули. Установени са им персоналните данни, като при тази инспекция двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи са си посочили служебните карти за да бъдат пропуснати по-бързо. Единият от тях е сегашен притежател на охранителната компания, който през 2006 година е уволнен от системата на Министерство на вътрешните работи дисциплинарно след инспекция, която е открила, че е бил настоящ чиновник на охранителна компания, ръководена от каратист, и поддържане на нерегламентирани контакти с лица от дейния престъпен контингент, извършващи тежки престъпни закононарушения ", оповестява от Министерство на вътрешните работи.

Сигналът на АКФ

Преди три дни Антикорупционният фонд с искане за инспекция на връзките на някогашния вътрешен министър Младен Маринов със притежателите на охранителната компания " Делта Гард ". Неправителствената организация, която е създател на следствието " Осемте джуджета ", твърди, че има данни, че Маринов е непосредствен до Димитър Спасов-Каратиста, който неотдавна продаде дяловете си в " Делта Гард " на съдружника си Марин Русев.

От АКФ оповестиха, че са получили неизвестен сигнал за такава съгласуваност. Става дума за докладна бележка от служители на реда от Несебър, писана през 2005 година Според нея на 26 ноември същата година чиновници от локалното РПУ ревизирали общо 3 автомобила.

В един от тях – " Фолксваген Туарег " пътували петима души. Колата била ръководена от Спасов. Двама от пасажерите се легитимирали с полицейски карти. Това били Маринов и Русев, който по това време е чиновник на Министерство на вътрешните работи.

" Считаме, че новопостъпилата информация поддържа основателните подозрения за нерегламентирани връзки сред висши чиновници на Министерство на вътрешните работи и притежателите на охранителната компания " Делта Гард ", заради което молим за нова вътрешна инспекция на дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи по случая, както и за оптималната бистрота с оглед високия публичен интерес към изнесените в поредицата " Осемте джуджета " обстоятелства ", написа АКФ.

От организацията припомнят, че са подавали редица сигнали още през предишното лято. Те останали без последици по времето на министрите Маринов и Христо Терзийски.

В поредицата " Осемте джуджета " Илия Златанов описа, че някогашният началник на столичната следствена работа Петьо Петров се опитал да му отнеме бизнеса благодарение на висши прокурори. Асансьорният му цех в Дупница се охраняваше от " Делта Гард ", които не допускаха Златанов във фабриката.

Едва неотдавна от Министерство на вътрешните работи дават отговор, че са направили инспекция, която е открила нарушавания от служители на реда, които трябвало да управляват активността на охранителните компании в Дупница.

Няма обаче отговор за какво пред ресторанта " Осемте джуджета " в София, където се твърди, че са ставали срещите сред Златанов и Петров, постоянно имало патрулка. От АКФ припомнят, че има изказвания, че братът на Маринов е бил щофьор на някогашния следовател Петров.

В понеделник Министерство на вътрешните работи разгласи, че е издадена заповед за лишаване на лиценза на " Делта Гард ". Причината за това е, че един от сътрудниците, чието име не се загатва публично, е обвинен. Според " Свободна Европа " това е Спасов, против който има дело за безчинство.

От компанията споделят, че към този момент са обжалвали и това значи, че лицензът им не е лишен. Те акцентират, че правосъдната процедура стопира осъществяването на заповедта. Междувременно собствеността в " Делта Гард " е заменена. Спасов трансферира дяловете си на Русев. В момента той се води едноличен притежател.

Междувременно служебният правосъден министър Иван Демерджиев заяви в интерю за Mediapool, че някогашният съсобственик на охранителната компания " Делта гард " Митко Каратиста (Димитър Спасов) го е заплашвал с основния прокурор Иван Гешев при започване на предходната година. По това време Демерджиев е ръководител на Адвокатската гилдия в Пловдив, а конфликтът му със Спасов е поради клиент от Германия, който има фотоволтаичен парк в България, който юристът съставлява.

Демерджиев споделя, че е потърсил намесата на немското и австрийското посолство, с цел да излезе от тази обстановка..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР