Бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков е отказал да

...
Бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков е отказал да
Коментари Харесай

Софийската градска прокуратура: Бойко Рашков отказа да получи призовка заради АМ Хемус

Бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков е отказал да получи призовка за разпит, оповестиха от.
Още по темата
Държавното обвиняване желае да разпита някогашния вътрешен министър и сегашен народен представител от " Продължаваме промяната " във връзка негови изказвания, свързани със градежа на автомагистрала " Хемус "

От прокуратурата оповестяват, че на 2 декември е изработен опит да бъде връчена призовка на Рашков, само че той е отказал да я получи. Държавното обвиняване желае Рашков да опише известната му информация по отношение на договарянето и построяването на лотове 7, 8 и 9 на автомагистрала " Хемус ".

Явяването на Рашков пред прокурора и даването на сведения е негово законово обвързване, каквото има и всеки различен български жител, показват от прокуратурата и припомнят, че законът им дава право да разпоредят наложително довеждане и да наложат санкция до две хиляди лв..

В края на ноември, в телевизионно изявление, Рашков съобщи, че има доказателства за " големи финансови запаси, които са изтекли към доближени към ГЕРБ компании ".  По думите му " парите са стигнали до кухи компании, оттова до лица, които са ги употребили не за градеж на автомагистрала " Хемус ", а са закупени скъпоструващи първокласни парцели в София ".
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР