Бившият министър на спорта Красен Кралев отвърна на представлението на

...
Бившият министър на спорта Красен Кралев отвърна на представлението на
Коментари Харесай

Кралев към Радостин Василев: Не търси ремонт, където не е правен

Бившият министър на спорта Красен Кралев отвърна на представлението на настоящия състезателен министър Радостин Василев, разиграло се в столичния Зимен замък.

Известният из софийските заведения за хранене като „ действителният притежател “ разказа положението на оборудването като апокалипсис, пише 

„ Много забавно по какъв начин се демонстрират места, където в никакъв случай не е юридически ремонт. Задачата бе да се спасят залите и всичко, обвързвано с тренировъчня развой. Защото ситуацията бе неуместно. Колкото до нощните заведения, никой и на никое място не е твърдял, че тези пространства са ремонтирани. В Зимния замък на спорта се организираха един куп международни шампионати, за които очевидно в новото управление на министерството не знаят. И няма нито едно недоволство. Да, спортната база в България е остаряла, само че с цел да се оправи, трябват най-малко 2-3 милиарда лв.. Трите кабинета на Бойко Борисов вложиха 500 милиона в спортна инфраструктура. Ако някой преди нас бе забил най-малко един гвоздей, то нещата щяха да наподобяват по различен метод. Надявам се новото държавно управление да откри най-малко толкоз пари за инфраструктура ", съобщи Красен Кралев.

По думите му е извънредно време Радостин Василев да се заеме със отговорностите си като състезателен министър, тъй като голям брой федерации споделят терзанието си, че нямат никаква връзка с отрасловото си министерство.

През 2015 година беше плануван главен ремонт на Зимния замък на стойност 50 милиона лв., като беше планувана цялостна реорганизация на всички пространства, както и замяна на всички съоръжения, уреди, студов център и пързалки.

След преустановяване на поръчката, управлението на „ Академика 2011 “ ЕАД беше насила да търси други способи на финансиране за неотложни ремонтни действия по постройката и прилежащите ѝ съоръжения. Беше обезпечено финансиране за осъществяването на ограничения за енергийна успеваемост за намаляването на настоящи разноски за електро и топлоенергия. Също по този начин беше обезпечено личен финансирене за ремонт на най-належащите пространства в двореца, а точно съблекалните, западното (задното) предверие, лекарския кабинет и кабинет за допинг проби, както и за репарции по доста корозиралата железна конструкия на подготвителната зала.



Сумата на подписаните и изпълнени контракти за ремонт на Зимния замък на спорта възлиза на 4 991 841,02 лева което е едвам под 10% от планувания през 2015 година, бюджет от 50 000 000 лева Ремонтните действия не включват останалите общи пространства, както и съществени поправки по главните съоръжения. За замяна на главните съоръжения на постройката е належащо осъществяване на главен ремонт (а не настоящ или ограничения за енергийна ефективност). Основните съоръжения (амонячна и електрическа) постоянно са поддържани в работно положение, несъмнено с големи старания, и както е видно и до през днешния ден действат изправно. Въпреки че компресорните елементи са остарели, сдружението е подсигурило аварийни елементи за няколко ремонта напред, особено доставени от Русия.

За пръв път от основаването на постройката няма проблем с течове от покрива-кондензиране или след дъжд. Основната и подготвителни зали са климатизирани и отоплени. След ремонта за енергийна успеваемост главната зала е отоплена през целия зимен сезон-когато се организират ежедневни подготвителни и подготвителни мероприятия, а освен когато се организират огромни спортни събития. Осветлението работи в спортен и подготвителен режим.

Основното финансирене на двореца е обезпечено от федерациите по зимни спортове. С цел прехрана на залата постоянно са отдавани пространства чартърен, с цел да се обезпечи самоиздържане на залите и поддръжка на режийни разноски. При състояние, че липсват такива, то наемите ще бъдат непостижими.

Според наш източник парламентарният секретар на сегашния състезателен министър Станислав Кънчев, който е и началник на хокейния клуб НСА, има неплатени отговорности на стойност към 50 000 лв.. Вероятно „ визитата “ на Василев в Зимния замък е обвързвано тъкмо с това. Случайно ли е, че хокейният треньор, който се включи в проведеното оплюване е тъкмо от този клуб? Той някак не помни да спомене, че фоайето от тази страна на Зимния замък в никакъв случай не е било предопределено за тренировки и там деца не трябва да влизат.

А дължащият 50 бона на „ Академика 2011 “ Кънчев към този момент се стяга за нова кариера, излиза наяве от уеб страницата на министерството. Той е един от утвърдените за състезанието за основен държавен специалист в дирекция „ Спорт за високи достижения “. Според чиновници в ММС тъкмо той ще бъде идващият шеф, който ще разпределя средствата на федерациите и клубовете. Да се надяваме, че тогава ще си изплати и дълга.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР