Бившият министър на регионалното развитие Иван Шишков обмисля дали да

...
Бившият министър на регионалното развитие Иван Шишков обмисля дали да
Коментари Харесай

Бившият служебен министър Иван Шишков може да се кандидатира за кмет на София

Бившият министър на районното развиване Иван Шишков обмисля дали да се кандидатира за кмет на София през есента, разгласи самият той пред Българска национална телевизия. От думите му не се разбра има ли предложение от политическа партия или би бил самостоятелен претендент, повдигнат от предприемчив комитет, в случай че в действителност реши да взе участие в изборната конкуренция в столицата.

Шишков е проектант и преди да стане длъжностен министър в държавното управление на Гълъб Донев, назначено от Румен Радев, той беше основен проектант на столичния регион " Триадица ". Подаде оставка след случай с момче, което почина от токов удар поради противозаконни кабели, снабдяващи нерегламентирани павилиони в региона. Като министър Шишков стартира инспекции на строителството на пътища по времето на ГЕРБ.

Бившият кадър на служебния кабинет сподели, че обмисля присъединяване в изборите в София в последния месец и половина. По думите му във времето откакто излиза от Министерския съвет се е замислил къде е слабото място в ръководството на градовете - и като проектант, и като човек, който отчасти се е занимавал с политика.

Според Шишков градовете се политизират извънредно доста, а разкритията за ръководството на ГЕРБ назова " потресаващи ", като даде образец строителството на пътища, публичните поръчки за ремонт на язовири и така нататък

Известните до момента претенденти за кмет на София са номинираният от ПП-ДБ предприемач Васил Терзиев, издигнатият от предприемчив комитет някогашен общински консултант и някогашен народен представител Вили Лилков, депутатът от " Възраждане " Деян Николов и Никола Вапцаров, номиниран от " Изправи се България " на Мая Манолова.

От ГЕРБ мълчат кой ще е претендентът на партията, откакто от дълго време е ясно, че Йорданка Фандъкова няма да се бори за следващ мандат. За евентуални номинации се въртят имената на Георги Георгиев - актуалният ръководител на Столичния общински съвет, а в последно време и това на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. Очаква партията на Бойко Борисов да разгласи кандидатури за изборите през септември. Вотът би трябвало да се организира в края на октомври.

Българска социалистическа партия също няма оповестена номинация за София, като в средите на левицата се приказва за синдикалистката Ваня Григорова.

Ако Шишков влезе в кметската конкуренция за столицата, той би бил следващ човек от служебното държавно управление, който декларира присъединяване в локалния избор. Вече това направиха няколко регионални шефове, само че от дълго време се приказва, че в изборите ще се включат и министри.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР