Бившият министър на отбраната на сепаратистите от т. нар. ДНР

...
Бившият министър на отбраната на сепаратистите от т. нар. ДНР
Коментари Харесай

Руският терорист Гиркин: И 10 Северодонецка да превземем, войната я губим -

Бившият министър на защитата на сепаратистите от така наречен ДНР Игор Стрелков - Гиркин още веднъж разкритикува военното и политическото управление на Русия в подтекста на боевете в Северодонецк.

Това стана в ново негово видеопослание, оповестено в блога му, който наблюдава хода на военните дейности.

Гиркин, който в Украйна е разгласен за терорист, смята, че завладяването на Северодонецк няма да донесе на Русия никакви триумфи, с изключение на тактически " победи ".

" Войните не се печелят с тактически победи. Можете да вземете още 10 Северодонецка, само че войната няма да бъде извоювана. За да спечелим войната, би трябвало да разгромим въоръжените сили на врага, да го лишим от опцията да се съпротивлява. А щурмуването на цитадела след цитадела няма да докара до нищо. Освен големите загуби и за двете страни ", споделя полковникът, който оглави протестите в Донбас през 2014 година с обилно финансиране от православния олигарх Малофеев.

Гиркин добавя, че Русия ще загуби една продължителна война с Украйна:

" Колкото се церемоним с тях (украинците - бел. ред.), толкоз по-големи са шансове да не можем да спечелим тази война ", сподели той.

За разлика от изказванията на Кремъл той е безапелационен, че стопанската система на Русия ще се утежни поради продължителния боен спор.

" Рано или късно, ще се стигне до висока инфлация, спад в производството и така нататък ", сподели той, наблягайки, че Северодонецк не подсигурява на Русия победа на бойното поле.

В момента Русия концентрира всичките си старания върху завладяването на Донбас. Водят се яростни боеве за Северодонецк. В близко бъдеще врагът може да завземе Лисичанск, предизвестяват специалистите от Института за проучване на войната.

В същото време край Белогоровка окупаторите се отхвърлиха да форсират Северски Донец, опасявайки се от нови тежки загуби на техника и жива мощ.

Според ръководителя на Центъра за военноправни проучвания Олександър Мусиенко задачите на Русия са да превземе Северодонецк, да настъпи от юг към Лисичанск и да се придвижи от Попасна и да откри надзор върху автомагистралата Лисичанск-Бахмут.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР