Бившият министър на отбраната на САЩ Марк Еспър каза пред

...
Бившият министър на отбраната на САЩ Марк Еспър каза пред
Коментари Харесай

Бившият министър на отбраната на САЩ Марк Еспър казва, че победата над Хамас означава справяне с Иран „веднъж завинаги“

Бившият министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър сподели пред „ CBS Mornings “, че Израел би трябвало „ изрично “ да завърши борбата си против Хамас и да изкорени палестинската въоръжена група, само че това изисква справяне с Иран „ един път вечно “. способността им да възстановят своите военни сили “, сподели Еспър в четвъртък. „ За да извършите това, това значи, че би трябвало да се справите с Иран един път вечно. Трябва да прекъснете доставките на оръжие, пари и друга поддръжка. И това е по-големият проблем, пред който не сме изправени. “

Правителството на Съединени американски щати упреква Иран, че дава на Хамас — която Израел се закле да „ унищожи “ — по-голямата част от финансирането, оръжията и образованието си.

Оценка за 2019 година

Еспер, който е бил министър на защитата при някогашния президент Тръмп, приказва пред " CBS Mornings ", до момента в който Израел обмисля предложение, което ще накара Хамас да освободи някои от заложниците, които взе офанзивата си против Израел на 7 октомври в подмяна на преустановяване на огъня от три до пет дни във войната, научи CBS News.

Еспър сподели, че Хамас желае да „ извлече “ заложници посредством многодневно преустановяване на огъня, което ще даде време на въоръжените групировки „ да се прегрупират, да се преоборудват, да се превъоръжат, да създадат всички тези неща, които желаят да направи, с цел да продължи " офанзивите против Израел.

Около 1200 души бяха убити в Израел, откакто Хамас, който управлява Газа от 2007 година, предприе невиждана терористична офанзива предишния месец против Израел, израелското външно министерство сподели тази седмица, ревизирайки предходен подобен брой на смъртните случаи от 1400.

Повече от 11 070 палестинци, две трети от които дами и деца, са били убити от началото на войната съгласно ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа.

Еспър сподели, че има няма елементарен отговор, когато става дума за попречване на цивилни жертви.

Бившият секретар се спря и на срещата лице в лице в сряда сред президента Джо Байдън и китайския водач Си Дзинпин, в която те реализираха прогрес по две основни цели: обновяване на връзките сред военните и репресии против фентанила.

Еспър сподели, че срещата е била позитивна стъпка.

„ Срещата на двете най-големи и най-могъщи страни в света е добра нещо “, сподели той.

Еспър също се съгласи с изказването на господин Байдън – направено след срещата – че Си е деспот и има вяра, че забележката няма да спре напредъка, реализиран от господин Байдън и Си по Сряда.

„ Китай се нуждае от нас сега повече, в сравнение с ние от тях “, сподели Еспър. „ Защо? Защото стопанската система им е в невъзможност, нали? Те се нуждаят от вложения в Съединени американски щати, от продажби на консуматори в Съединени американски щати... имат бранш на недвижимите парцели, който е в рецесия. “

„ Китай не е в положително положение на нещата “, сподели той, „ и Си Дзинпин с право е угрижен. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР