Бившият министър на отбраната Марк Еспър заяви, че САЩ трябва

...
Бившият министър на отбраната Марк Еспър заяви, че САЩ трябва
Коментари Харесай

Бивш US министър на отбраната: САЩ трябва да разположат повече войски в България и Румъния заради Русия

Бившият министър на защитата Марк Еспър съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да разположат повече войски по крайбрежията на Черно море в България и Румъния, с цел да възпрат евентуална експанзия от Русия, предава Ройтерс.

Еспър, в този момент помощник в Института за интернационално водачество Маккейн в Държавния университет в Аризона, сподели: „ Мисля, че би трябвало да продължим да се противопоставяме на Русия и да се опитваме да възпираме неприятното им държание “.

Вашингтон би трябвало да се стреми да успокои европейските съдружници и да ускори НАТО посредством разполагане на повече сили в Полша, „ в Прибалтика, в случай че има смисъл, и места като Румъния и България, в случай че не за непрекъснато - на ротационен принцип “, сподели Еспър в изявление за Ройтерс във вторник.

Президентът Джо Байдън прикани съветския президент Владимир Путин във вторник да понижи напрежението, провокирано от концентрирането на съветски сили по границата на Украйна, и предложи среща на върха сред двамата водачи, на която те да се опитат да смекчат разликите.

Всичко това се случва на фона на последната ескалация в Украйна, в хода на която и Съединени американски щати, и Русия изпратиха спомагателни сили в черноморския район.

Когато управляваше Пентагона предходната година, Еспър се застъпи за сходна смяна, защото някогашният президент Доналд Тръмп разгласи желанието си да редуцира контингента на американските войски в Германия с към една трета, като сподели, че Берлин употребява Съединените щати, до момента в който не извършва финансовите отговорности към НАТО.

Във вторник Съединени американски щати оповестиха, че ще усилят силите си в Германия на фона на последното напрежение с Русия поради Украйна, като се отхвърлят от проекта на Тръмп да изтегли към 12 000 от 36 000 американски бойци там.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР