Бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че Скопие се

...
Бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че Скопие се
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Скопие се държи брутално и арогантно с България

Бившият министър на защитата Красимир Каракачанов съобщи, че Скопие се държи безочливо и надменно. Според Каракачанов София би трябвало да излезе с ясна и безапелационна позиция. Бившият водач на Вътрешна македонска революционна организация назова новият министър председател на РСМ “не изключително образован политик ”.
“Буквално при клетвата на президентката, тя не загатна конституционното име, не сподели " Северна ", а единствено Македония, което направи скандал с Гърция. Без България да е предизвиквала нещо, те започнаха да се карат и с България, заявявайки, че няма да съблюдават контракта с България, че няма да спазят съглашението, което има Македония с Европейски Съюз, желаят предоговаряне. Само че по отношение на Гърция те се държат доста меко ”, добави Каракачанов пред Българска национална телевизия.
Бившият министър сподели, че самият Мицкоски не харесва Преспанския контракт, само че е задължен да съблюдава споразуменията. Риторично обаче попита за какво по отношение на България се държи брутално и безочливо?
“Защото в Скопие политиците от дълго време са разбрали, че последните три години България се ръководи от политици, които нямат възприятие за национална, българска принадлежност, политици, които са подготвени да предадат българските ползи в тематиката Македония. Политици, които се управляват от непознати центрове, непознати посолства ”, аргументира тезата си Каракачанов.
Той даде образец от преди две години, когато министър-председател беше Кирил Петков, който обясняваше на македонските политици и медии, че “ако би трябвало ще излъжеме нещо българския народ, само че би трябвало да пуснеме Македония ”. “За това нещо няма никакви последици. Северномакедонците се възползват от политическата неустойчивост в България ", сподели още Каракачанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР