Бившият министър на околната среда Юлиан Попов, една от номинациите

...
Бившият министър на околната среда Юлиан Попов, една от номинациите
Коментари Харесай

Юлиан Попов ползвал правителствения ВИП, за да ходи до къщата си в Лондон. А Денков знае ли?

Бившият министър на околната среда Юлиан Попов, една от номинациите за еврокомисар от България, е употребил постоянно държавния ВИП, с цел да пътува до дома си в Лондон.

 

Според устройствените правилници обаче държавният терминал на летище София (ВИП А) може да бъде употребен единствено при осъществяване на служебни отговорности, освен това с документално упълномощаване от премиера.


Но като се съпоставят справките на Министерския съвет и на Министерството на околната среда и водите за командировките в кабинета " Денков " с тази от Министерството на превоза и известията за миналите през терминала се виждат несъответствия.

На 7 септември 2023 година Попов, тогава министър в кабинета на Николай Денков, пътува до Лондон. А на 12-ти същия месец се връща. Командировъчно обаче няма, екоминистерството също не е пускало прессъобщение за публична аудиенция на министъра. Но пък има писмо до Народното събрание, че заради неотложни задължения министър Попов няма да участва в парламентарния надзор.

 

На 22 декември 2023 министър Юлиан Попов също пътува до Лондон. Това е последният работен ден за годината. И още веднъж липсват командировъчно от Министерски съвет и прессъобщения за публично посещаване.

 

От 28 до 30 юли м.г. министър Попов е командирован в Брюксел, само че се прибира от Лондон, като още веднъж употребява държавния ВИП А.

 

Така е и с друга негова командировка, този път до Париж, където Юлиан Попов е сред 8 и 12 ноември. Ексминистърът още веднъж се прибира в страната от Лондон.

 

Както е добре известно Юлиан Попов живее в Лондон. И незабавно пораждат разумните въпроси: Ползвал ли е Юлиан Попов непозволено държавни привилегии, с цел да се прибира у дома?

Съучаствал ли е Денков, като министър председател, съгласувайки ги?

Плащала ли е страната разноските, с цел да може министърът да си нагледа парцела?

Инфо: epicenter.bg

Тагове: Юлиан Попов Николай Денков Лондон правителствения ВИП
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР