Бившият министър на околната среда и водите Нено Димов беше

...
Бившият министър на околната среда и водите Нено Димов беше
Коментари Харесай

Спецсъдът пусна Нено Димов под домашен арест

Бившият министър на околната среда и водите Нено Димов беше пуснат под домакински арест. Решението взе през днешния ден 16-и състав на Специализирания углавен съд с ръководител Елена Попова. Мярката съдът дефинира в онлайн съвещание, оповестява Българска национална телевизия.
Нено Димов е упрекнат в умишлена занемареност, довела до водната рецесия в Перник, беше в ареста повече от 4 месеца, а спецсъдът няколко пъти отхвърля да промени мярката му.
Съдът одобри, че няма действителна заплаха Димов да се укрие поради образованието и трудовата му ангажираност преди ареста. Той ще бъде под домакински арест на непрекъснатия си адрес.
Съдът обаче реши, че е налице, въпреки и в доста ниска степен, действителна заплаха от осъществяване на закононарушение с оглед нуждата от назначение на експертиза по делото за определяне на вредата, посочена в обвиняването.
По делото са показани и нови доказателства, които съдът реши като директно несъотносими към обвиняването на обвинения Димов, само че означи, че същите са нужни с оглед разкриването на обективната истина и повдигнатите обвинявания за останалите обвинени по делото.
Решението не е дефинитивно. Може да бъде обжалвано.
Хронологията по случая " Нено Димов " можете да намерите в тези публикации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР