Бившият министър на околната среда и водите Евдокия Манева вижда

...
Бившият министър на околната среда и водите Евдокия Манева вижда
Коментари Харесай

Евдокия Манева: Много сговорчиви директори нямат професионална подготовка

Бившият министър на околната среда и водите Евдокия Манева вижда въздействие на бизнес бранша при ареста на заместник-министъра Красимир Живков.

Според нея той е подложен на този пост от избрани среди от бизнеса с боклуци и е изпълнявал добре задачата си, разяснява тя в утринния блок на БиТиВи.

Изключително тъжно е, че се случват такива неща в Министерство на околната среда и водите и всички тези събития по някакъв метод дискредитират екоминистерството. Манева не е работила с Живков, само че е имала професионални контакти с него. " Това е един угодлив и отстъпчив човек, който няма професионална подготовка да заема мястото, на което е сега. Той е историк ", сподели тя.

У нас съществува мнение, че можеш да заемаш високо равнище, без да имаш съответната подготовка, добави Манева, съгласно която освен в екоминистерството, само че и в други министерства имало сходни случаи. Очевидно е, съгласно нея, че той е имал избрани задания, които е изпълнявал, а ареста му може и да демонстрира, че просто не е изпълнявал дилемите.

Според нея освен Красимир Живков е подкрепян от бизнеса, а има такива случаи и на равнище шеф, както и в районните инспекции. Има хора, които са сложени да основават удобни условия за активността на избрани бизнеси.

Дейността по преправяне и ръководство на отпадъците е мощно регламентирана активност. За това тук да се повдига въпросът за вноса и износа на боклуци, само че да се настройва обществото отрицателно, е безпричинно, тъй като забележителна част от отпадъците са суровина, сподели още някогашният екоминистър.

Припомняме, през вчерашния ден за 24 часа зам.-министър Живков и петима бяха задържани по съмнение за ОПГ За импорт на рискови боклуци.

Часове по-рано бе претърсен домът на Красимир Живков в Ботевград, както и къщата и офисите на предприемача Пламен Бобоков в Русе.

На комисия по околна среда и водите екоминистър Емил Димитров съобщи, че мафията не спи, като разясни, че с Красимир Живков е работил добре.

Настоящият екоминистър Емил Димитров - Ревизоро съобщи, че желае небрежно да закрие всички площадки за предпазване на боклуци. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР