Бившият министър на образованието проф. Тодор Танев преди дни е

...
Бившият министър на образованието проф. Тодор Танев преди дни е
Коментари Харесай

Проф. Танев съобщи за голяма лична трагедия

Бившият министър на образованието проф. Тодор Танев преди дни е изгубил майка си. Това призна самият той в ефира на Нова телевизия.

По думите му тя е изгубила борбата с ковид.

" Преди няколко дни си отиде майка ми ", съобщи той при започване на гостуването си.

" Тези ограничения са безусловно неизбежни. Това е нечовечен миг ", разяснява той.

Проф. Танев съобщи, че в тази ситуация с образованието водеща роля има министерството на опазването на здравето, а не толкоз министерството на образованието.

" Няма равно на себе си присъственото образование. Качеството на асимилиране е доста по-добро за учениците и за студентите. Живеем в един век, в който би трябвало да има еластичност и модулност.

Математиката и музиката се учат доста елементарно отдалечено, само че да речем медицина - няма по какъв начин да стане. Надявам се да не се стигне до нулева образователна година. Надявам се МОН и Министерски съвет да избегнат това, само че в случай че въпреки всичко стане - мисля, че все някоя страна ще направи прощъпулник в това отношение. Тогава ще се трансформират и политическите доводи за дейностите на държавните управления ", счита още той.

На въпрос дали ще се имунизира, той съобщи, че не е мислил по този въпрос.

" Не съм уверен, че би трябвало, макар че съм в рисковата група. Младите по-скоро би трябвало да мислят, тъй като имунизациите дават някакви отклонения и се оповестяват за алергични шокове ", сподели проф. Танев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР