Бившият министър на културата в правителството на Продължаваме промяната“ Атанас

...
Бившият министър на културата в правителството на Продължаваме промяната“ Атанас
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Пълен батак след Просто Наско

Бившият министър на културата в държавното управление на „ Продължаваме промяната “ Атанас Атанасов е оставил след себе си цялостен батак. Източник на Lupa.bg разкри част от безобразията, сторени по време на късия мандат на Просто Наско.

Оказа се, че на всички наложени през годините културни субекти е отказано финансиране за начинания по линя на Национален фонд „ Култура “, само че „ гаражни фондации “ са били удостоени с великодушни суми. Любопитен подробност е, че имената на печелившите към момента не са оповестени на уеб страницата на фонда.

За похлупак Управителният съвет единствено утвърждава плановете, а съставът на комисията, отпускаща парите, тъне в мъгла. Така и не е ясно кой прави оценка самодейностите и кой ги пуска „ нагоре “ за утвърждение. Най-строго защитаваната загадка, в действителност, са имената на оценителите, безапелационен е източникът на Lupa.bg.

Според данните новоназначената в Управителния съвет Яна Генова, влезнала в НФК със заповед на Просто Наско, е одобрила няколко плана в спор на ползи, което би трябвало да бъде удостоверено от инспекция, назначена от новия-стар длъжностен министър проф. Велислав Минеков.

Съвсем друга простотия е, че Националният кино център няма да види и лев след злополучното ръководство на хасковското чадо на Политическа партия Атанас Атанасов, предвижда информаторът на Lupa.bg.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР