Бившият министър на икономиката на Казахстан Куандък Бишимбаев (43) е

...
Бившият министър на икономиката на Казахстан Куандък Бишимбаев (43) е
Коментари Харесай

Бивш министър го грози доживотен затвор, пребил до смърт съпругата си

Бившият министър на стопанската система на Казахстан Куандък Бишимбаев (43) е упрекнат в убийството на брачната половинка си след фамилен скандал посред им, който избухнал по време на вечеря в ресторант.

В своя отбрана обвиненият е обяснил пред проверяващите, че брачната половинка му – 31-годишната Салтанат Нукенова (на снимката), „ се подхлъзнала и си блъснала главата в плочките на банята “, а раните по коленете ѝ били, тъй като „ ги блъснала в една от стените “. След тези произшествия тя си „ легнала и заспала “. По думите му „ е схванал, че е мъртва на идната заран, когато се опитал на няколко пъти да я разсъни “. Тогава осъзнал, че „ няма пулс, а тялото ѝ било студено “.

Бишимбаев и Нукенова се срещат през август 2022 година и през декември същата година се женят. По показания на приятелки на Нукенова тя постоянно е имала синини и пострадвания по тялото, които е било невероятно да се скрият. Когато я питали какво се случило, тя признавала, че са се били със брачна половинка ѝ. Много пъти тя го заплашвала, че ще го напусне, той се извинявал и ѝ обещавал, че ще се промени и по този начин до идващия побой.

Бишимбаев е арестуван през ноември м.г. и месец по-късно стартира делото против него. Бившият министър пледира почтен по обвиняванията за ликвидиране, само че проверяващите настояват, че имат неоспорими доказателства, че точно той е лишил живота на брачната половинка си. Според тях Бишимбаев е пребил и след това е удушил Нукенова след последния им скандал, като убийството е било осъществено по изключително нечовечен метод.

Бишимбаев бил „ обсесивно ревностен “, следил всички телефонни диалози на жена си, забранявал ѝ да работи и „ систематично упражнявал физическо принуждение против нея “, разясниха източници от прокуратурата пред локални медии.

Ако бъде приет за отговорен, Бишимбаев го грози пожизнен затвор, а това се чака да бъде процесът на годината в Казахстан, осведоми уеб сайтът Zakon.kz.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР