Бившият министър на финансите Риши Сунак стана новият министър-председател на

...
Бившият министър на финансите Риши Сунак стана новият министър-председател на
Коментари Харесай

Риши Сунак е новият британски министър-председател

Бившият министър на финансите Риши Сунак стана новият министър-председател на Англия. Това заяви на 24 октомври ръководителят на комитета на Консервативната партия сър Тъндър Брейди.

Той удостовери, че Консервативната партия е получила единствено един " годен " претендент за поста водач на политическата мощ, отбелязва Sky News.

След това Риши Сунак стана новият водач на партията на торите и автоматизирано щеше да стане министър-председател.

Предстои Сунак да произнесе тирада, само че не е ясно дали ще бъде излъчена пред медиите или ще я произнесе единствено пред депутати. Представлението е планувано за 14:30 локално време (16:30 московско време)

Оттеглянето на Пени Мордаунт от акцията автоматизирано трансформира Сунак в единствения претендент за министър-председател на Обединеното кралство.

В предходната конкуренция за водачеството, която бе извоювана от Лиз Тръс и Сунак остана втори, Мордаунт остана трети.

На 23 октомври някогашният английски министър председател Борис Джонсън отхвърли да се кандидатира за водач на консерваторите и министър-председател на страната.

На 20 октомври някогашният английски министър председател Лиз Тръс разгласи, че подава оставка след 44 дни на поста. През това време рейтингите й паднаха до рекордните 15% поради икономическата политика. До избора на нов държавен началник тя ще извършва длъжността министър-председател.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР