Бившият министър на финансите и съпредседател на Продължаваме промяната Асен

...
Бившият министър на финансите и съпредседател на Продължаваме промяната Асен
Коментари Харесай

Асен Василев внесе иск за 250 000 лева срещу Делян Добрев

Бившият министър на финансите и съпредседател на " Продължаваме промяната " Асен Василев е внесъл искова молба против депутата от ГЕРБ Делян Добрев в Софийския градски съд, потвърдиха за Dir.bg от институацията.

 Асен Василев: Борисов ще би трябвало да отбрани в съда изказванията си за медиатори и комисионни Виж още

Искът на Василев е за 250 000 лв.. Бившият финансов министър смята, че е бил оклетевен от Добрев поради редица изявления на някогашния енергиен министър от кабинета " Борисов " в Народното събрание, както и постове в обществените мрежи. Към момента делото към момента не е планувано, а искът ще бъде прегледан отчасти - за 25 100 лева Именно 25 000 лв. е границата, под която исковете се гледат от районните магистрати. Над нея делата отиват при градските съдии. Ако съпредседателят на Политическа партия завоюва, то той може да заведе ново дело за остатъка от желаното обезщетение до 250 000 лв.. 

Според Асен Василев, Делян Добрев е уронил положителното му име с постове във Facebook, като този от 5 януари т.г., в който депутатът от ГЕРБ написа:



В последния ден от 2022 година пък някогашният енергиен министър разгласява дълъг пост, в който декларира: " Сумарната вреда за късото ръководство на измамниците с бели якички е в размер на десетки милиарди лв.. Тези колосални средства за нашата бедна страна изтекоха към режима на Путин и евентуално Кирил и Асен посредством сметки в Швейцария, Холандия, офшорки и така нататък Такъв теч на народен капитал няма даже по време на основаването на външнотърговските компании в последните години на комунизма. Казано просто, тогава ограбиха България, в този момент я ограбиха двойно и тройно ". 

В началото на ноември м.г. Добрев още веднъж нападна Василев с апел: " Някой да му постави усмирителната риза преди да е станало прекомерно късно! "



На 29 януари някогашният финансов министър разгласи в изявление за БНР, че изказванието на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че от продажбата на българско оръжие за Украйна медиатори са спечелили 800 млн. лв., е безусловно погрешно и Борисов ще " има опция да отбрани това си изказване в съда ".

Съпредседателят на Политическа партия към този момент съди Тошко Йорданов от " ИТН ", а делото също е в Софийския градски съд. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР