Бившият министър на енергетиката Грант Шапс замени Бен Уолъс в

...
Бившият министър на енергетиката Грант Шапс замени Бен Уолъс в
Коментари Харесай

Грант Шапс е новия британски военен министър

Бившият министър на енергетиката Грант Шапс размени Бен Уолъс в четвъртък като министър на защитата на Англия, покачване за човек, на който държавното управление разчита като добър медиен комуникатор, само че му липсва директен опит в армията.

Съюзник на министър-председателя Риши Сунак, Шапс поема задачата, когато Англия се пробва да усили производството си на оръжия, изключително артилерийски снаряди, в опит да помогне на Украйна да отблъсне съветските сили и да попълни личните си ресурси.

Британското държавно управление назначи някогашния министър на енергетиката Грант Шапс за нов министър на защитата на страната в четвъртък, заменяйки Бен Уолъс, който сподели, че желае да се отдръпна след четири години в ролята и ще напусне като законодател в идващите национални избори.

Уолъс, който беше показан като евентуален правоприемник на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, пое водеща роля в оформянето на отговора на Англия на нашествието на Русия в Украйна предходната година.

Под неговото управление, Англия даде 2,3 милиарда лири (2,9 милиарда долара) военна помощ на Киев през 2022 година и стана първата страна, която стартира да доставя на Украйна крилати ракети с огромен обхват през май тази година, с цел да помогне за прекратяването на най-голямата сухопътна война в Европа след Втората международна война.

54-годишният Шапс посети Киев по-рано този месец, като разгласи гаранции за експортно финансиране и също по този начин посети детската градина, посещавана в миналото от дребния наследник на фамилията, който в този момент живее с него по английската скица " Домове за Украйна ".

Канцеларията на Сунак заяви, че кралят е одобрил назначението му.

Уолъс остана на поста предходната година, когато Англия мина през един от най-бурните интервали в политическата си история, с напускането на двама министър-председатели поради скандал и стопански разтърсвания.

Това ще бъде петият държавен пост на Шапс през последната година, откакто е служил в четири разнообразни министерства - на превоза, на вътрешните работи, на бизнеса и по-късно в енергетиката и чистата нула. Назначаването му надали ще промени поддръжката на Англия за Украйна против Русия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР