Бившият министър на електронното управление и депутат от ДБ Божидар

...
Бившият министър на електронното управление и депутат от ДБ Божидар
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДБ и ПП пъдят Митрофанова от НС

Бившият министър на електронното ръководство и народен представител от Демократична България Божидар Божанов разгласи по Нова тази заран, че три от обединенията в 48-ия парламент са срещу наличието на съветския дипломат Елеонора Митрофанова на тържествената сесия на 19 октомври.

Това са ГЕРБ, Демократична България и Политическа партия.

Окончателното решение дали да бъде поканена или не на сесията се взема през днешния ден на среща на групите в 13 часа. Категорично за Митрофанова са от „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия.

Демократична България няма проблем да гласоподава в синхрон с ГЕРБ-СДС по общи тематики, сподели още Божанков. Той не скри, че това се е случвало и в границите на предходния парламент. Въпреки това, съгласно Божанов първият изследователски мандат наподобява неосъществим.

Институцията Народно заседание преценя кого да предложения. Русия е оповестила България за вражеска страна. Това единствено по себе си е задоволителен мотив. Русия е страна агресор, Русия е изключена от Съвета на Европа. Има задоволително доста институционални причини тя да не бъде поканена, съобщи Божанов по проблема „ Митрофанова “.

Нямаме цел да участваме непременно в държавно управление, изрично разгласи Божанов, само че акцентира, че в случай че третият мандат бъде връчен на Демократична България, те ще опитат да сформират държавно управление.

Попитан дали биха поканили в възможна коалиция Българска социалистическа партия, той отговори: Това е прекомерно хипотетично. Българска социалистическа партия, в случай че изразят ясна позиция за войната в Украйна, в случай че осъдят експанзията на Русия, има поле за диалог.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР