Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов във Фейсбук:Защо има

...
Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов във Фейсбук:Защо има
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Най-виновна за войната на пътя е прокуратурата, дигитализация му е майката

Бившият министър на електронното ръководство Божидар Божанов във Facebook:

Защо има толкоз доста произшествия и надлежно жертви на пътя в България?

По доста аргументи - неприятни пътища, неприятна маркировка, неприятни пътни знаци, неизправни коли, неправоспособни водачи, приложимост на алкохол и опиати, безнаказаност на някои водачи и други

Ако задълбаем под всяка от тези аргументи, ще стигнем до две аргументи - административна отпадналост и корупция, които постоянно се преплитат.

Корупционна е изчезналата и некачествена маркировка и знаци, разбиващият се асфалт; корупционни са неслучилите се поправки, тъй като не е планувана комисионна за някого; корупционни са претрупаните камиони и съзнателната липса на надзор върху тях, което разрушава пътищата; корупционен е отводът за автоматизиран разбор на риска и електронизиране на данни; корупционни са някои ГТП пунктове, където минаваш " по документи " ; корупционни са полицейските чадъри над рецидисти; корупционни са фиктивните курсове. И тъй наречените и така нататък

Някои от тези проблеми могат да се поправят с цифровизация, регистри, интеграция сред системи и бистрота на данните - неща, които предлагахме в предния парламент, ще предложим и в идващия.

Но съвсем постоянно в дъното е прокуратурата, която не си прави работата и под чието зорко око, след редица отчети и сигнали, корупцията си продължава. А с нея и злополуките.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР