Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов разкри, че все

...
Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов разкри, че все
Коментари Харесай

Божанов: Държавата става все по-електронна. След синия талон, скоро си отива и трудовата книжка

Бившият министър на електронното ръководство Божидар Божанов разкри, че от ден на ден електронни услуги навлизат в България.

" Предстои да бъде въведена трудовата брошура. Отпадна синият ваучър, който ще разреши електронно целия развой с фишове и актове да се случва. Няма по какъв начин да се окажете в нарушаване в случай че в този момент си изхвърлите синия ваучър. Първите дни след решението получавах сигнали по какъв начин още някъде на някое гише или някъде някой служител на реда още не беше получил информация, че това решение съществува в закона, само че мисля, че към този момент месец и половина по-късно няма проблем. За златния ваучър беше специфична догадка, защото той не просто е ваучър, а той дава в допълнение право и то е за опрощаване на маловажно нарушаване. Това право не се губи. То може да бъде тествано служебно от КАТ ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Трудовите книжки ще отпаднат. Казвам " ще ", тъй като към момента не е минало на второ четене в зала, само че на комисия с цялостно болшинство бяха признати измененията. Но те не влизат в действие незабавно, защото би трябвало да бъде надграден регистъра в Национална агенция за приходите, да се създадат нужните дейности от счетоводител по привършване на книжки. Всичко това нещо е някакъв предварителен труд. Но в последна сметка трудовите книжки ще отпаднат. Ние би трябвало да си ги запазим някъде у дома, в случай че имаме някакъв стаж преди 1997 или 2000 година, тъй като него го няма на никое място другаде. За да можем да го потвърдим в един миг при потребност или при спор с шеф, ще ни би трябвало да си го запазим. Но при започване на работа няма да ни би трябвало книжен вид на трудовата брошура ", добави Божанов.

" Става все по-електронна страната. С всяка минала седмица нещо става електронно. Това, което ми липсва към момента, е електронна идентификация. За страдание планът в Министерство на вътрешните работи се забави доста, само че по него към този момент се работи. Има малко неща, които би трябвало да се дооправят в процеса, тъй че по някое време следващата година - март, април, всеки да има и в телефона си, и в идващите персонални карти средство, с което да употребява тези електронни услуги ", приключи специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР