Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов, кандидат в листата

...
Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов, кандидат в листата
Коментари Харесай

Божидар Божанов кани на дуел гербера Чолаков

Бившият министър на електронното ръководство Божидар Божанов, претендент в листата на обединението “Продължаваме смяната - Демократична България ” в 23 МИР в София, предложения на спор юриста от ГЕРБ Радомир Чолаков.

Със статус във Facebook Чолаков се пробва да разяснява опитите на ПП-ДБ да подсигурява правилното преброяване на резултатите от машинното гласоподаване, като твърди, че флашките за заличени от Изборния кодекс.

“Божидар Божанов продължава да упорства пред ЦИК, че трябвало да има флашки. Ще изясни ли някой на тези фанатици, че флашките към този момент ги няма. И че те няма да манипулират повече избори? Дотук бяха! ”, написа патетично някогашният народен представител. Като част от ГЕРБ и “Хартиената коалиция ” той гласоподава връщането на гласуването с хартиена бюлетина за изборите на 2 април.

Вчера Божидар Божанов изпрати публично писмо до ЦИК с апел да бъдат употребявани наличните машинни данни за инспекция при приемане на протоколите, откакто стана ясно, че ЦИК не е упълномощила потреблението на данните от флашките за контролна инспекция на резултатите от ръчното броене.

“Може би не сте обърнали внимание, само че флашки има в кодекса. Записващи механически устройства се споделят. Да, те не са водещи при определянето на резултата, водещото са какво преброят хората. Но машинните данни могат да се употребяват за контрола. Защото е човешко да се сгреши и би трябвало да има по какъв начин да се поправят тези неточности без главоболия. Само това желаеме. Обаче и тук ще насочва молбата, която насочих и от трибуната - престанете да твърдите, че изборите с машини са манипулирани без нито едно доказателство. Махнахте машинните протоколи. Вече може да сте спокойни, Терминаторът няма да открадне изборите ”, отговори Божанов и прикани Чолаков на спор.

Божанов опроверга и друго изказване на Чолаков - че на предходните избори флашките от секциите в чужбина са се изгубвали, каквато опорна точка употребява и “Възраждане ” в предизборната си акция.
 
“Ако бяхте пратили човек на срещата оня ден в ЦИК, щяхте да чуете от “Информационно обслужване ” и ЦИК, че на предните избори няма секции без предадена флашка. Можете още в този момент да ревизирате - results.cik.bg, данните от флашките са качени за всяка секция. Ако намерите секция без качени данни от флашка, кажете. Не изключвам да има 1-2 такива в чужбина, само че хайде да не работим със клюки за елементарно проверими неща ”, написа той.
ТЕМА преди 21 минути 282 преди 50 минути 1957 преди 2 часа 832
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР