Бившият милиардер може да прекара остатъка от живота си в

...
Бившият милиардер може да прекара остатъка от живота си в
Коментари Харесай

Екстрадираха Сам Банкман-Фрайд в САЩ. Бившият криптомилиардер може да прекара в затвора целия си живот

Бившият милиардер може да прекара остатъка от живота си в пандиза

Властите на Бахамските острови споделиха, че някогашният главен изпълнителен директор на фалиралата борса за криптовалута FTX Сам Банкман-Фрайд е екстрадиран за Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Бахамската генерална прокуратура съобщи, че Банкман-Фрайд ще бъде трансфериран в Съединени американски щати, откакто се е отказал от правото да оспори екстрадицията.

Репортери на място оповестиха, че той е напуснал Магистратския съд в Насау. По-късно автомобилът, в който се е качил, е бил забелязан да идва на частно летище край аерогарата на бахамската столица, откъдето се чака създателят на FTX да бъде транспортиран със аероплан до Ню Йорк. В Съединени американски щати против него има наказателни обвинявания, свързани с банкрута на криптоборсата.

Властите на Бахамските острови го арестуваха предходната седмица по искане на американското държавно управление. Той може да прекара остатъка от живота си в пандиза.

Банкман е упрекнат за една от най-големите финасови измами в историята на Съединени американски щати. Борсата FTX, основана през 2019 година и основана на Бахамите, подаде молба за фалит на 11 ноември, откакто в границите на 72 часа инвеститорите изтеглиха от нея към 6 милиарда $. Впоследствие стана ясно, че Банкман-Фрайд скрито е използвал 10 милиарда $ от фондовете на своите клиенти, които е отклонил в личния си търговски бизнес.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР