Бившият мениджър на предизборната кампания на Доналд Тръмп - Пол

...
Бившият мениджър на предизборната кампания на Доналд Тръмп - Пол
Коментари Харесай

Бившият шеф на кампанията на Тръмп бе обвинен в заговор срещу САЩ

Бившият управител на предизборната акция на Доналд Тръмп - Пол Манафорт, бе упрекнат от федерално правосъдно жури в скрит план против Съединени американски щати и в други измами, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. Същите обвинявания бяха повдигнати и против неговия помощник Рик Гейтс и двамата сами се предадоха на федералните управляващи тази заран.

Така Манафорт и Гейтс станаха първите упрекнати в продължаващото следствие за хипотетична съветска интервенция в президентската акция през 2016 година Разследването се управлява от специфичния прокурор на министерството на правораздаването Робърт Мълър - някогашен началник на ФБР.

Видеокадри демонстрираха по какъв начин 68-годишният Манафорт влиза в централата на ФБР във Вашингтон. Според телевизия Си Ен Ен и вестник "Ню Йорк таймс " той и Гейтс са отишли там, с цел да се предадат. Обвиненията против двамата, съгласно вестник "Уолстрийт джърнъл ", включват и данъчни измами. Очаква се те да се явят пред съда по-късно през днешния ден, с цел да им бъдат публично предявени обвиняванията от проверяващия екип на Мълър. Според АП те включват 12 пункта, измежду които скрит план за пране на пари, подправени изказвания и многочислени случаи на укриване на транзакции по банкови сметки в чужбина.

Манафорт оглавяваше акцията на Тръмп от юни до август 2016 година, преди да подаде оставка след медийни известия, че може би е получил противозаконни заплащания за милиони долари от проруската политическа "Партия на районите " в Украйна.

Мълър проверява финансовите и имотните покупко-продажби на Манафорт и предходната му работа за тази партия, която поддържаше някогашния украински президент Виктор Янукович, написа Ройтерс, като цитира неназовани източници. Разследват се и хипотетични дейности на Манафорт за пране на пари и други финансови закононарушения, настояват същите източници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР