Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън отдаде заслужено уважение

...
Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън отдаде заслужено уважение
Коментари Харесай

Фъргюсън: Венгер е един от най-великите мениджъри на Висшата лига

Бившият управител на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън отдаде справедливо почитание на своя дълготраен противник Арсен Венгер, който през вчерашния ден разгласи, че ще напусне Арсенал след края на сезона. Френският експерт бе отпред на „ топчиите “ в продължение на 22 години, през които завоюва три пъти купата в Англия (1997–98, 2001–02, 2003–04), седем пъти с Купата на Футболната асоциация и също толкоз пъти с трофея в Къмюнити Шийлд. Именно Фъргюсън бе един от най-големите противници на Венгер, като Арсенал и Юнайтед чести си оспорваха лидерската позиция в Премиършип.

„ Наистина се веселя за Арсен. Изпитвам голямо почитание към него и работата му в Арсенал. Най-голямото доказателство за неговия гений, професионализъм и увереност е това, че той отдаде 22 години от живота си на работата, която обича, съобщи именитият шотландец пред формалния уебсайт на „ алените дяволи “.

В сегашната епоха на футбола, в която мениджърите се задържат в един тим за по един или два сезона, е ужасно достижение да си отпред на клуб като Арсенал за толкоз дълго време. Радостен съм, че той разгласи решението си точно в този миг от сезона, с цел да може да получи изпращането, което заслужава. Без никакво подозрение Венгер е един от най-великите мениджъри във Висшата лига и аз съм горделив, че имах опцията да съм противник, сътрудник и другар на един толкоз популярен човек, добави Фъргюсън. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР