Бившият мениджър на Челси и Тотнъм Андре Вилаш-Боаш ще вземе

...
Бившият мениджър на Челси и Тотнъм Андре Вилаш-Боаш ще вземе
Коментари Харесай

Бивш мениджър на Челси ще кара на рали Дакар

Бившият управител на Челси и Тотнъм Андре Вилаш-Боаш ще вземе присъединяване в наближаващото юбилейно 40-о издание на рали Дакар. Португалецът напусна преди часове китайския си клуб Шанхай СИПГ и стартира подготовка за най-трудното съревнование за човек и машина. 40-годишният треньор ще застане зад кормилото на Toyota Hilux, а негов навигатор ще бъде някогашният мотоциклетен водач Рубен Фария. Вилаш-Боаш разкри, че даже е обмислял присъединяване с мотор, само че е бил разколебан.
" Говорих с моя другар Алекс Дорингер - мениджърът на КТМ, който ми сподели, че, с цел да се пусна на Дакар с мотор ми би трябвало една цялостна година подготовка и е по-добре да обмисля присъединяване с кола. Свързах се с отбора на Тойота и ето ме тук ", разяснява Вилаш-Боаш.

Като управител той завоюва Лига Европа с Порто през 2011-а, а в края на годината пое Челси. Раздялата му с отбора обаче пристигна след по-малко от година и по-късно той застана отпред на различен лондонски тим - Тотнъм, където остана в продължение на година и половина. Кариерата му продължи в съветския Зенит, където завоюва три трофея, и китайския Шанхай СИПГ - до през днешния ден.

Навигаторът на португалеца не е изпускал рали Дакар през последното десетилетие, само че на две гуми - Дакар 2018 ще бъде първият му като навигатор. Състезанието стартира на 6 януари, ще премине през територията на Перу, Боливия и Аржентина и към този момент дава обещание много любопини две седмици.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР