Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер сподели, че с Месут

...
Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер сподели, че с Месут
Коментари Харесай

Арсен Венгер: С Йозил не се работи трудно, той е артист

Бившият управител на Арсенал Арсен Венгер показа, че с Месут Йозил не е мъчно да се работи. Французинът го разказа като " специфичен " и " актьор ".

Именно Венгер притегли германеца в Арсенал през 2013 година Въпреки че имаше своите моменти по-голяма част от престоя на Йозил на " Емиратс " той бе подложен на критика за това, че не се раздава, а получава колосална заплата. Последните години, изключително след напускането на Венгер, той се трансформира в запаса, а в последно време не попада в групата.

" Да се работи с него не е мъчно. Той беше момче със специфични качества като изобретателен състезател и имаше потребност да се забавлява. Той е актьор и сходни хора са по-чувствителни. Имат потребност от поддръжка и среда, в която могат да демонстрират най-хубавото от себе си ", разяснява експертът.

Wenger on Ozil: " He was not difficult to manage. He was a guy who had a special quality as a creative player and needed to have fun. He is an artist and these guys are a bit more sensitive. They need support and an environment that pushes them to give their best. "
— Arsenal News Channel (@Arsenalnewschan)
Според него би трябвало да бъдат направени някои жертви в тима, с цел да може да бъде приспособена схемата за играта на Йозил: " Има два метода да виждаш един тим. Всеки да прави едно и също като разпределяне, работа в отбрана или да намериш компромис. Имаш по-креативен състезател, който прави по-малко работа в отбрана, само че градиш тима към него, като компенсираш тези дефекти "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР