Бившият мениджър на Англия Свен-Йоран Ериксон разкри, че е бил

...
Бившият мениджър на Англия Свен-Йоран Ериксон разкри, че е бил
Коментари Харесай

Бившият селекционер на Англия Свен Йоран Ериксон разкри, че е болен от рак

Бившият управител на Англия Свен-Йоран Ериксон разкри, че е бил диагностициран с рак в терминален етап и в „ най-хубавия случай “ му остава към година живот. Ериксон, който има пет години стаж като народен треньор на англичаните, е един от най-успешните футболни експерти от края на 20-и и началото на 21-и век. Той напусна Англия през 2006 година, а за последно беше състезателен шеф на скромния шведски отбор Карлстад, състезаващ се в трета лига. Ериксон обаче напусна тази позиция преди 11 месеца заради здравословни проблеми, които тогава не разкри обществено.

75-годишният треньор приказва пред шведското Радио Р1 и изясни каква е обстановката.

" Всеки може да види, че не наподобявам добре, имам болест, която не е добра. Всички допускат, че това е рак, и това е по този начин. Но би трябвало да се боря с него допустимо най-дълго ", сподели Ериксон.

Попитан от журналиста какви са вероятностите и по какъв начин върви лекуването, той беше още по-директен.

" Знам, че в най-хубавия случай ми остава към година живот, а в най-лошия – даже по-малко. Разбира се, в случай че всичко се развие идеално, може и много повече. Не мисля, че лекарите, които се грижат за мене, могат да бъдат изцяло сигурни през днешния ден, в този ден, какъв брой още ще пребивавам. Но по-добре е да не мислиш за това, по-добре е да излъжеш мозъка си. Мога да продължа да пребивавам интензивно, само че мога да си заставам в къщи и да се унищожавам самичък, да съм трагичен и да си дублирам, че нямам шанс ", показа Ериксон.

" Лесно е да се озовеш в тази позиция, от време на време даже не знаеш по какъв начин. Но би трябвало да гледаме позитивно и да не се заравяме в неуспехите. Защото най-големият крах е да паднеш духом ", добави шведът.

" Бях изцяло здрав, само че един ден както си стоях, просто колабирах. Загубих схващане, свестих се обаче в болничното заведение. И по този начин стартира всичко, споделя още шведският експерт с богата треньорска визитка.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР