Бившият мениджър на Англия Свен-Йоран Ериксон разкри, че е бил

...
Бившият мениджър на Англия Свен-Йоран Ериксон разкри, че е бил
Коментари Харесай

Свен-Йоран Ериксон разтърси: Болен съм от рак и ми остава най-много година живот

Бившият управител на Англия Свен-Йоран Ериксон разкри, че е бил диагностициран с рак в терминален етап и в " най-хубавия случай " му остава към година живот. Ериксон, който има пет години стаж като народен треньор на англичаните, е един от най-успешните футболни експерти от края на 20-и и начолото на 21-и век. Той напусна Англия през 2006-а, а за последно беше състезателен шеф на скромния шведски отбор Карлстад, състезаващ се в трета лига. Ериксон обаче напусна тази позиция преди 11 месеца заради здравословни проблеми, които тогава не разкри обществено.

75-годишният през днешния ден треньор приказва пред шведското Радио Р1 и изясни каква е обстановката: Всеки може да види, че не наподобявам добре, имам болест, която не е добра. Всички допускат, че това е рак, и това е по този начин. Но би трябвало да се боря с него допустимо най-дълго, сподели Ериксон.
 Свен-Горан Ериксон се отдръпва от футбола
Свен-Горан Ериксон се отдръпва от футбола

Заради здравословни проблеми

Попитан от журналиста какви са вероятностите и по какъв начин върви лекуването, той беше още по-директен: " Знам, че в най-хубавия случай ми остава към година живот, а в най-лошия - даже по-малко. Разбира се, в случай че всичко се развие идеално, може и много повече. Не мисля, че лекарите, които се грижат за мене, могат да бъдат изцяло сигурни през днешния ден, в този ден, какъв брой още ще пребивавам. Но по-добре е да не мислиш за това, по-добре е да излъжеш мозъка си. Мога да продължа да пребивавам интензивно, само че мога да си заставам в къщи и да се унищожавам самичък, да съм трагичен и да си дублирам, че нямам шанс ".

" Лесно е да се озовеш в тази позиция, от време на време даже не знаеш по какъв начин. Но би трябвало да гледаме позитивно и да не се заравяме в неуспехите. Защото най-големият крах е да паднеш духом, добавя шведът.

Той изведе Бенфика до три трофеи в португалския състезание и до второ място в Купата на европейските първенци, преди да изведе Лацио до втория и финален успех в Серия А през 1999-2000 година Преди това в родината си той донася Купата на УЕФА във витрината на ИФК Гьотеборг през 80-те години.

Начело на Англия той наследи Кевин Кийгън, само че макар златното потомство, с което разполагаше - Дейвид Бекъм, Стивън Джерард, Уейн Рууни и други, той стигна до два четвъртфинала единствено на Световни шампионати през 2002-а и 2006-а година, както и на Евро 2024.

" Бях изцяло здрав, само че един ден както си стоях, просто колабирах. Загубих схващане, свестих се обаче в болничното заведение. И по този начин стартира всичко, споделя още прославеният шведски треньор.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР