Бившият международен съдия Ивайло Стоянов е пропуснал две много атрактивни

...
Бившият международен съдия Ивайло Стоянов е пропуснал две много атрактивни
Коментари Харесай

Наказание спряло Ивайло Стоянов за мач на Кристиано

Бившият интернационален арбитър Ивайло Стоянов е пропуснал две доста атрактивни назначения като ВАР-арбитър (отговарящ за системата за видеоповторения) по време на наказването, което трябваше да изтърпи, заяви за Българска телеграфна агенция източник от футболния съюз.

Стоянов е бил поканен да бъде ВАР-арбитър на мач от шампионата на Саудитска Арабия с присъединяване на мегазвездата на международния футбол Кристиано Роналдо през февруари.

Втората опция, която можеше да оформи напълно българска бригада, е Европейската подготовка Малта – Италия.

В Ла Валета основен арбитър беше Георги Кабаков с помощници Мартин Маргаритов и Диян Вълков, които са обичайна част от екипа на арбитър номер 1 у нас. Четвърти арбитър беше Никола Попов.

Заради наказването на Ивайло Стоянов, който УЕФА преглежда като евентуален интернационален ВАР, беше изпратен Кристиян Дингерт от Германия да работи със системата за видеоповторенията, а асистент-ВАР беше Драгомир Драганов от Варна.

Евентуалното присъединяване на Ивайло Стоянов щеше да се трансформира във втора напълно българска бригада – ръководещи и ВАР-съдии след мача Босна и Херцеговина – Финландия в Лигата на Нациите през есента на 2022-а година.

Ивайло Стоянов беше осъден от Съдийската комисия да не управлява мачове до 31-и март дружно с Георги Димитров, Владимир Вълков, Иво Андреев и Димо Димов.

След като в последните дни на март всички те минаха изпит, връщането им в назначенията стана факт от началото на този месец.

УЕФА преглежда съдии с опит, само че към този момент минали 40 години като евентуални попълнения на своята нова ВАР-ранглиста.

Такъв стана един от най-успешните румънски рефери – Овидиу Хацеган, на който бяха открити проблеми със сърцето.

При това състояние той повече не може да тренира и покрива физически нормативи и остава само като ВАР-съдия.

Подобен процес на кариерата може да имат и някои българи, за които УЕФА реши, че няма по какъв начин да се изкачват в нейната стълбичка и да бъдат пренасочени зад монитора.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР