Бившият международен съдия и бивш главен методист на реферите Детелин

...
Бившият международен съдия и бивш главен методист на реферите Детелин
Коментари Харесай

Баялцалиев за отменения гол на Ботев : ВАР не трябваше да се намесва, тъй като няма очевидна грешка

Бившият интернационален арбитър и някогашен основен методист на реферите Детелин Баялцалиев проучва пред " Труд " противоречивите обстановки в дербито Левски-Ботев (Пд). Три бяха дискусионните обстановки, отпред с анулирания гол на Николай Минков от гостите. " Сините " пък могат да имат искания за дузпи против Илиян Стефанов и Уелтън. Рефер на конфликта бе Станимир Тренчев, а за ВАР отговаряше Васимир Ел-Хатиб.

" От позиция на съдията споделям, че има някакво прикосновение - изясни Баялцалиев. - Възможно е тази намеса с ръката (б.а Ману) да извади от равновесие бранителя на Левски Цунами. Ако има такова, арбитърът трябваше да свири фаул още на момента. Беше ли го направил, щяхме да си кажем, че съдията е решил, че го е извадил от баланс. Но не го стори, тъй като по този начин е решил. Поради тази причина ВАР не би трябвало да се намесва, защото няма явна неточност. Не мога да си обясня за какво този рефер, откакто видя в действително време, че не е нарушаване, по-късно си промени решението? По кои критерии го направи? Истината е, че той не е в Първа лига по заслуги, а по други аргументи.
 Натиск против БФС и съдиите, и нещата се получават...
Натиск против БФС и съдиите, и нещата се получават...

Левски от време на време се държи безочливо

Направи и други неточности. Има нарушаване на границата на наказателното поле против Уелтън, което е дузпа. Тук съдията може да не успее да реши, само че ВАР трябваше да се намеси наложително, а не го направи. Веднъж се намеси погрешно при анулирания гол, повторно не го стори, когато трябваше... Има и още една противоречива обстановка, която не мога да настоявам дали има, или няма нарушаване в наказателното поле против Илиян Стефанов. Беше му показан жълт картон за симулация, каквато според мен няма. Истината обаче е, че вратарят не играе с топката, до момента в който Стефанов го направи. Имаше опция да продължи офанзивата, само че бе съборен. Тук е значимо каква е била връзката сред съдията и ВАР, може да са решили единомислещо, че е симулация. Факт е, че след този мач се основава дискусия към съдийството, а не за протичащото се на терена. Двата отбора изиграха мач, в който имаше хубави футболни моменти, само че те остават на назад във времето. Дискутира се главно анулираното попадение, а истината е, че има евентуално 2 дузпи за Левски.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР