Бившият македонски премиер Зоран Заев специално благодари на ДПС за

...
Бившият македонски премиер Зоран Заев специално благодари на ДПС за
Коментари Харесай

Зоран Заев със специална благодарност към ДПС за подкрепата за европейската интеграция на Северна Македония

Бившият македонски министър председател Зоран Заев особено благодари на Движение за права и свободи за безапелационната поддръжка за европейската интеграция на Северна Македония. С пост във Facebook Заев поздрави и благодари на Движението за права и свободи, на водача на партията Мустафа Карадайъ и на съпредседателя на европейските либерали Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/”Обнови Европа” и непрекъснат докладчик на Европарламента за Северна Македония.

След 17 години най-сетне имаме огромна крачка - започваме договаряния с Европейски Съюз, написа Заев. Той благодари на македонския народ, на македонските политици и на българските партии, от които страната му е получила поддръжка.

Благодаря на Мустафа Карадайъ, ръководител на Либералната партия Движение за права и свободи, от която произлиза Илхан Кючюк, които видяха тази опция за взаимна стъпка, акцентира Заев.



В събота, 16 юли 2022 година, Събранието на Република Северна Македония утвърди проекто-заключения, с които дава мандат на държавното управление на Димитър Ковачевски да договаря в границите на така наречен " френско предложение " за европейската интеграция на страната.

Днес в София външните министри на България и Северна Македония - Теодора Генчовска и Буяр Османи, подписаха втория двустранен протокол от Договора за добросъседство и другарство. В него ще са записани нови задължения, свързани с решение на историческите разногласия сред двете страни - както и периоди, в границите на които да се изпълнят, в това число ограничения за промяна в образователните стратегии по история в Северна Македония, за битка с езика на омразата, както и стъпки в културен проект.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР