Бившият македонски премиер Никола Груевски е поискал допълнителни 20 охранители,

...
Бившият македонски премиер Никола Груевски е поискал допълнителни 20 охранители,
Коментари Харесай

Бившият македонски премиер Никола Груевски е поискал 20 охранители допълнително

Бившият македонски министър председател Никола Груевски е изискал спомагателни 20 охранители, удостовери за македонската телевизия Нова министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски, представен от Българска телеграфна агенция.

Като причина за настояването Груевски показал, че неговото съвсем 10-годишно ръководство като министър председател е протекло в " плевел интервал ", а в този момент е народен представител и водач на най-голямата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ.

Груевски споделил, че желае бодигардовете за неопределен срок, до момента в който съществува " заплаха за живота му ".

Македонските медии показват, че съгласно промените в закона за държавното управление, признати през 2013 година, Груевски като някогашен министър председател има право на защита от 6 души, длъжностен автомобил и водач.

В настояването за увеличение на защитата той се позовал на законова наредба, съгласно която, в случай че бъде преценено, че съществува висока степен на заплаха за живота на някогашния министър председател, той може да изиска от министъра на вътрешните работи спомагателни ограничения за сигурност.

Въпросните промени в закона бяха признати по време на ръководството на Груевски и бяха стимулирани със " отбрана от възмездие на нарушители " за това, че неговото държавно управление е оповестило война на корупцията и престъпността.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР