Бившият македонски премиер и дългогодишен лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски

...
Бившият македонски премиер и дългогодишен лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски
Коментари Харесай

Никола Груевски отива в затвора

Бившият македонски министър председател и дълготраен водач на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски до дни ще би трябвало да стартира да изтърпява двегодишната си присъда в пандиза, съобщи БГНЕС.
Днес Наказателният съд в Скопие отхвърли и последната тъжба на Груевски. Това значи, че откакто някогашният македонски министър председател получи това решение на съда, ще би трябвало неотложно да отиде в пандиза.
Припомняме, че Груевски се снабди с две години ефикасна присъда по делото „ Танк “ за закупуването на служебния му „ Мерцедес “ за над 650 000 евро, до момента в който беше министър председател. По същото дело някогашният министър на вътрешните работи Гордана Янкулоска беше наказана на шест години затвор.
Груевски бе министър-председател в продължение на 10 години - от 2006 до януари 2016 година Той бе свален власт след разкритията за тежки корупционни схеми, напън върху правосъдната система, медиите и бизнеса.
Република Македония изпадна в тежка политическа рецесия при започване на 2015 година, която продължи близо три години. След погрома на Народното събрание на 27-ми април 2017 година, в страната бе образувано настоящето държавно управление на премиера Зоран Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР