Бившият македонски премиер и бивш лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски,

...
Бившият македонски премиер и бивш лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски,
Коментари Харесай

Груевски: Власт се взима и се дава, в затвор се влиза и се излиза

Бившият македонски министър председател и някогашен водач на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, който бе наказан на 2 години затвор, написа послание до своята партия и депутатите й във Фейсбук.
Той ги прикани да не разрешават да бъдат изнудвани поради него и разгласи процеса против него за политически дирижиран, до момента в който той се е борил почтено и безкористно за ползите на Македония, написа " Фокус ". Бившият министър-председател изпрати обръщение и до актуалното държавно управление, на което сподели: „ Власт се взима и се дава, в затвор се влиза и се излиза “ .
По-надолу е цялото изказване на Груевски:
„ Дори да имам вяра, че така и така може предизвестие ВМРО-ДПМНЕ няма да направи противоположното, въпреки всичко, желая да направя един апел до моята партия по отношение на политическото гонене против мен и политически стимулирана и дирижирана присъда против мен, оповестена от Апелативния (чети: политическият) съд в Скопие, обвързвана с набирането на брониран автомобил преди 6 години.
Ако от вас, по който и да е метод, изискат да извършите и най-малка отстъпка, която би нанесла щета на държавните и националните ползи, поставяйки това в корелация със прекъсване или понижаване на политическото гонене против мен, като дълготраен лидер на Вътрешната Македонска Революционна организация – Демократическа Партия за Македонско Национално Единство и като неин почетен ръководител и сегашен народен представител, ви апелирам без да се замислят, без ни минимум съмнение, уверено да отхвърлите това непристойно предложение.
Когато през 2003-а взех решение да поема кормилото на ВМРО-ДПМНЕ бях изцяло наясно, както с предизвикването и достойнството, по този начин и с рисковете да бъда отпред на тази партия и организация, която е главен притежател и бранител на македонизма, суверенитетът на страната, бранител на ползите на македонския народ и на всички жители, които живеят в нея.
Тежки облаци и провокации изникнаха над нас. Трябва да се оправим с това и постоянно преди всичко да бъде общият интерес на нашата страна, нашият народ и нашата нация.
Индивидуалните и персонални провокации и опасности не би трябвало да слагат под подозрение предишното.
ВМРО-ДПМНЕ би трябвало да взема решения, които са най-хубавите и най-правилните за Република Македония, македонската нация и всички жители на Република Македония.
И, несъмнено, би трябвало да останем дружно с хората и в най-трудните моменти.
Аз и моята орис, политическо гонене против мен, преживяванията и " лекуването ", персонални провали и суетност с гонене и тормоз против мен, етикетирането без съображение до равнище жигосване, наказванията без виновност, всичко това е второстепенно и аз ще го изтърпя, ще го понасям, ще се оправям и ще се боря колкото мога, с цялостна подготвеност за заплащане на цената за това, без значение дали тя се отнася до моето достолепие и известност,до моята независимост или моя живот.
Знам, че моите деца без значение какъв брой през днешния ден на тази възраст схващат всичко това, когато пораснат и стартират да разсъждават независимо, когато ще научат и изучат за нашата битка и идеали, ще схванат вярно всико, в това число всички последствия, които търпят и ще търпят.
И знам, че нашия народ от дълго време знае, че и аз, и ВМРО-ДПМНЕ доста повече от сегашната власт и желаеме и работихме Македония да се причисли към НАТО и Европейски Съюз, само че в същото време се борихме да бъде реализирано по заслужен метод.
За мен е значимо, че като водач на Вътрешна македонска революционна организация, съвсем 15 години, дадох всичко, което е в по силите ми, до последния атом, с цел да оказа помощ Македония да върви напред и народът да има по-добър живот. Мисията ми беше почтена, виновна и почтена.
Затова през днешния ден с вдигната глава и чиста съвест се движа на всички места из Македония и по-голямата част от моя народ почита положения от мен труд и всекидневно движейки се свободно из градовете и измежду народа, на всички места, голямото болшинство от жителите, обратно на безбройните подплатени негативни отзиви и публикации против мен от медиите, следени от настоящето държавно управление, показват моето почитание и признателност. Не чакам нищо повече от това.
Това има още по-голямо значение, когато се каже, че към този момент години съм обект на невиждана в нашата история платена и проведена мръсна агитация за мое оклеветяване, деградиране, оскърбление и жигосване. Две години и половина откогато не съм министър председател, съвсем една година, откогато съм съвсем напълно политически въздържан, се опасяват да спрат медийната клеветническа акция против мен, която е единствено прикритие за проведената политическо правосъдна акция против мен. Това е на вятъра. Те не могат да ме пречупят. И няма да ме пречупят.
Ще им кажа: на власт се взима и се дава. В затвор се влиза и се излиза. Парите печелят и харчат. Политическа поддръжка се получава и се губи. Мандатът стартира и свършва. Но достолепието, когато се изгуби, се губи вечно. Това губят тези, които цялостни с омръзна ме гонят и не могат да се примирят, че не могат да ме пречупят, макар че пробваха всичко, безусловно всичко. Те са луди и техният край ще пристигна.
Само ще им напомня една мисъл на македонския колос Гоце Делчев:
" Не познавам различен народ, който е страдал повече от измяната на родените си синове, в сравнение с от македонците. Историята не си спомня различен образец, когато същите хора по традиция, език и религия се разделят на разнообразни противоположни страни, непознати едни от други.
На власт са и официално видяно са над другите, а в действителност в очите на болшинството хора са по-долу и от мен, и от болшинството македонски жители. И ги боли, прави ги луди.
И когато, даже и в метафоричен смисъл казано, плюят към някого нагоре, някой, който е над тях, колкото повече плюе, толкоз повече плюнката, която плюят нагоре, се завръща и пада върху техния облик и лице. Чрез мисълта на Ф. Ницше ще кажа: " не плюйте против вятъра ".
Моята жертва, с тези смешни и изфабрикувани обвинявания, които имат политическа цел и основа, с отворени случаи без никакви доказателства - законно или нелегално добавени, с политически дирижираните присъди за затвор на нервнозният, заслепен от силата си, ядосан и към този момент изгубен конкурент, с поръчковите публикации по медиите, с всички наемници, платени да ме жигосват, всичко това е нищо спрямо огромните жертви, които са дадени за свободата и независимостта на нашата татковина обратно в историята.
Аз съм незабележим и нищожен спрямо хилядите жертви, дадени за делото и идеята, за която генерации македонски патриоти и мъченици, пред които заставам спокойно и се покланям, се бореха, загиваха, страдаха, бяха затваряни, унижавани и потискани.
Затова, главата горе мои съпартийци и почтени македонци. И не забравяйте: ще ги победим!!!
Накрая, ще завърша с един откъс от писмото от 14 август 1924 година, изпратено от Тодор Александров до Александър Протогеров, където именитият лидер на Вътрешна македонска революционна организация излага на своя непосредствен сподвижник и помощник в няколко фрази своята патриотична активност и дълг към татковината.
" Не съм направил нищо повече от добросъвестното осъществяване на моя дълг; не за някаква популярност - аз от години претърпявам най-трудния и опасен живот - от всички приятели... В умозаключение ще ви кажа: както и преди, по този начин и в бъдеще, във всички свои дейности съм се управлявал и ще се управлявам само единствено от ползите на Вътрешна македонска революционна организация. "
Да живее ВМРО-ДПМНЕ!!!
Да живее Република Македония!!! “, приключва обръщението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР