Бившият мажоритарен собственик на бившата банка КТБ Цветан Василев вече

...
Бившият мажоритарен собственик на бившата банка КТБ Цветан Василев вече
Коментари Харесай

Цветан Василев вече не е сред издирваните от Интерпол

Бившият мажоритарен притежател на някогашната банка КТБ Цветан Василев към този момент не е измежду лицата, търсени с алена бюлетина в Интерпол.

Това оповестиха медии, а инспекция на Клуб Z сподели, че е реалност.

След като Прокуратурата се стовари с цялата си мощност през юни 2014 година върху Василев, някогашният банкер изчезна първо в Австрия.

Още през същата година той се откри в Сърбия, където с изключение на всичко друго притежаваше цех за стъкло в Парачин.

Оттогава българското обвиняване пробва да упрекна Сърбия, че не си извършва интернационалните договорености за екстрадиция на лицето, а прилежащата страна надлежно непрекъснато подлага на критика множеството и противоречащи си документи, които изпраща прокуратурата от София.

През юли 2021 година се разчу, че Василев е получил статут на политически емигрант. Като множеството страни - западната ни съседка не екстрадира свои жители и хора, които счита, че са преследвани поради политически убеждения. Окончателното решение на съда пристигна през май 2022 година

Според " Фрог нюз " - уебсайт, който е непосредствен до Василев и постоянно му дава естрада, анулацията на алената бюлетина е станала с решение на Комисията за надзор на досиетата към интернационалната организация със седалище в Лион, Франция.

Що се отнася до самия предприемач, още отпреди старта на така наречен " мегадело КТБ " той упорства да бъде разпитан по видеоконферентна връзка.

Периодично изнася в изявленията изказвания за Делян Пеевски, който пък въобще не попада в десетките хиляди страници акт на Прокуратурата.

Въпреки това, държавното обвиняване отхвърля подобен разпит, а Специализираният съд сполучливо " тупаше топката " той да не се реализира години наред.

Така делото тече задочно против главния обвинен като водач на ОПГ, макар че е известно той къде е и че желае да даде показания.

След закриването на Спецсъда, делото ще продължи в Софийския градсдки съд, несъмнено - от същия правосъден състав.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР